HHX - Køge Handelsgymnasium

Vælg HHX hvis du ønsker et solidt afsæt til en videregående uddannelse som springbræt til en karriere inden for f.eks. økonomi, international handel, jura, start-ups eller politisk beslutningstagen?

Hvad er HHX?

Handelsgymnasiet HHX er et gymnasium med fokus på handel og virksomheder,

På HHX kommer du til at beskæftige dig med aktuelle, samfundsrelevante emner. HHX er målrettet den virksomhedsorienterede elev, som har en naturlig interesse for økonomi og markedsføring. Vi arbejder med hele virksomheden; virksomhedsformer, opbygning, virksomhedskultur, virksomhedsøkonomi og hele afsætningsdelen. Derudover bliver du undervist i sprog og kultur for bedre at forstå de markeder, der handles med.

På HHX har vi profilfagene virksomhedsøkonomi, afsætning, innovation, international økonomi og erhvervsjura.

Vælg mellem 8 studieretninger

Din studieretning danner rammen om mange af de fællesskaber, som du vil indgå i undervejs i din gymnasietid. Derfor er det vigtigt, at du vælger de fag og den studieretning, du synes lyder mest spændende.

Trivsel og faglighed går hånd i hånd: Du har det godt, når du lærer – og du lærer, når du har det godt.

Tre uforglemmelige gymnasieår

Vælger du HHX får du en gymnasietid fyldt med viden, venner og nytænkning; vi kalder det en almen dannelse i nutiden.

Se translokationstalen fra to af vores elever.

De fortæller om et stærkt gymnasiefællesskab, der udover at have udfordret med faglighed, nye fag og studierejser, i særdeleshed også har været fællesskab, sammenhold og skoledage med mere at smile af og flere at smile med.

... Undervisningen ud i virkeligheden

”Vi har nogle sindssygt dygtige lærere, der er meget personlige. De ved hvem vi er og går op i, hvordan vi har det i klasserne og om vi kan følge med. De sørger for, at alle er med. Og de har rent faktisk arbejdet med det, de underviser os i. Det gør undervisningen meget mere spændende.” - Sofie Amalie 2.g.

Studieture og Erasmus+rejser

På HHX udvikler du dine sproglige og interkulturelle kompetencer på studieture, så du kan begå dig professionelt på det globale marked.

Vores studieture er tonet til den studieretning, du vælger. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold - og hvor dine studieretningsfag er omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. På enkelte studieretninger er der i 3.g fastlagt studietur, men for de fleste studieretninger er der mulighed for en frivillig studietur, hvor det faglige omdrejningspunkt er det tværfaglige SO5-forløb. 

Erasmus+ rejser
Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Partnervirksomheder

HHX er en gymnasieuddannelse med en klar erhvervsfaglig, merkantil profil, og derfor er samtlige af gymnasiets elever systematisk i kontakt med virksomheder. Men fremfor blot at læse om virksomhederne inddrager vi virksomhederne i undervisningen. 

Det betyder, at hver klasse får en partnervirksomhed tilknyttet gennem alle tre gymnasieår, hvor eleverne møder virksomheden gennem både 1.g, 2.g og 3.g.

Alt dét rundt om uddannelsen

Talent og elite

Vi arrangerer ekstra tilbud for særligt engagerede elever, der har brug for flere udfordringer. Se mere >

Udvalg

Få indflydelse. Vær med i en masse udvalg. Læs mere >

Hjælp & Støtte

Vi har et stort netværk rundt om alle vores elever. Læs mere >

Elevhåndbog

Alt det praktiske omkring din uddannelse. Se mere >

Kom tættere på virkeligheden

Vil du gerne forstå mekanismerne, der bevæger vores verden? Vil du lære at anvende et af de stærkeste værktøjer i vores samfund? Har du interesse for nationale og internationale virksomheders økonomiske forhold?

Ønsker du et solidt afsæt til en videregående uddannelse som springbræt til en karriere inden for økonomi, jura, finans, revisor, international handel eller politisk beslutningstagen? - Så er HHX den rigtige gymnasieuddannelse for dig.

Vores studievejledere kan hjælpe dig med dit uddannelsesvalg

Vidste du, at Køge Handelsgymnasium er blandt de gymnasier i Danmark, der hvert år sender flest studerende videre til CBS?

Team Danmark elev?

Team Danmark elev? Hos os kan du kombinere din eliteidræt med en uddannelse. Læs mere på https://www.teamdanmark.dk/til-atleter/uddannelse eller skriv til en af vores studievejledere på studie@khs.dk

Historier fra skolen