Vi støtter dit talent på flere måde.
Lærerne udpeger et talenthold blandt eleverne i 1.g. Du kan blive valgt, hvis du udmærker dig særligt på forskellige fagområder, og du er motiveret, engageret og aktiv - både i skolelivet og i fritiden. Formålet er at give ekstra udfordringer og viden til de elever, der har mange talenter. Nogle af talentholdets elever bliver optaget på Akademiet for Talentfulde Unge, hvor de følger et særligt talentprogram. Andre deltager i Handelsgymnasiets interne talentprogram; f.eks et masterclass forløb i revision for interesserede med Virksomhedsøkonomi A. Du kan også blive en del af programmet Forskerspire.
Deltager du i de individuelle aktiviteter, vil du modtage et diplom fra skolen, som du senere kan bruge som dokumentation for, at du har gjort noget særligt for at dyrke dit talent.
Du kan bl.a. deltage i:
Akademiet for Talentfulde Unge (ATU) på HHX er et tilbud til elever med særlige talenter og interesser inden for fagene på HHX. ATU-tilbuddet giver eleverne mulighed for at udfordre sig selv og udvikle deres talenter og faglige interesser gennem en række særlige aktiviteter og undervisningstilbud.
ATU-tilbuddet kan omfatte faglige workshops, foredrag af eksperter, projekter, konkurrencer og andre udfordrende aktiviteter. Formålet med ATU-tilbuddet er at støtte elevernes faglige og personlige udvikling og hjælpe dem med at realisere deres fulde potentiale.
ATU-tilbuddet er åbent for elever, der har vist særlig faglige evner og interesser inden for fagene på HHX, og eleverne bliver udvalgt på grundlag af deres præstationer og engagement.
Læs mere om Akademiet for Talentfulde Unge
DM i Erhvervscase er en konkurrence for elever på HHX, der har til formål at udfordre deres faglige og praktiske evner inden for erhvervslivet og forretningsudvikling. I grupper skal eleverne samarbejde om at løse en virkelig problemstilling eller udfordring for en virksomhed.
Eleverne skal anvende deres viden og færdigheder inden for erhvervslivet, forretningsudvikling, markedsføring og økonomi til at udvikle en løsning på problemstillingen og præsentere deres resultater for et dommerpanel. Konkurrencen udfordrer elevernes evne til at tænke kreativt, samarbejde og præsentere deres idéer på en professionel måde.
Kunne du tænke dig en forsmag på det at være universitetsstuderende? Har du et interessant spørgsmål eller en rigtig god idé til et emne, som du kunne have lyst til at undersøge nærmere eller forske i? Så kan det være at Projekt Forskerspirer er noget for dig.
Projekt Forskerspirer er et tilbud til elever fra alle gymnasiale uddannelser (HHX, HTX, STX, HF), og bag projektet står Københavns Universitet og Aarhus Universitet. I Projekt Forskerspirer skal du som elev sammen med en forskerkontakt udarbejde et forskerspirer projekt, hvor du får mulighed for at arbejde med et emne på forskerniveau, samt at du får workshops mm. på Københavns Universitet og Aarhus Universitet. Projekt Forskerspirer er således for dig, hvis du ønsker at blive fagligt udfordret på et højere niveau end det gymnasiale.
Projekt Forskerspirer foregår i foråret 2.g og efteråret 3.g, og vi holder infomøde for alle potentielle forskerspirer i løbet af vinteren 2.g. Mere om Projekt Forskerspirer.
Spørgsmål mm. til Projekt Forskerspirer?
Kontakt koordinatoren for Projekt Forskerspirer på KHS, Troels Kjems Petersen, på tkp@khs.dk.
Bliv en bedre iværksætter. Hvert år deltager vi i Fonden for Entreprenørskabs konkurrence Company Programme hos DI.
Company Programme et praktisk orienteret forløb, hvor eleverne etablerer og driver deres eget firma. Eleverne lærer om virksomhedsdrift, ledelse, økonomi, markedsføring, produktudvikling og forretningsudvikling.
Læs mere om Company Programme.
Georg Mohr er en matematikkonkurrence, der henvender sig til matematikinteresserede elever på gymnasiale uddannelser. Har du et særligt matematiktalent, er det givende at være med.
Vær opmærksom på, at talentaktiviteterne varierer fra år til år.
"Projekt Forskerspirer har været en af højdepunkterne i min tid på Køge Handelsskole. Jeg satte mig for i 2.g at tilmelde mig til Forskerspirer, på trods af at vi ikke var så mange. Jeg skulle hen på KU til intro-møde med mange andre gymnasier i Danmark. Det var skræmmende, men der har jeg fundet to af mine gode veninder i dag. Selvom det lyder kedeligt at skrive en frivillig opgave, så gav det dig meget med i forhold til SOP i 3.g, og det var samtidig sjovt at prøve kræfter med at arbejde med forskning, og det var spændende at besøge både Aarhus Universitet og Københavns Universitet."
- Dicte, deltager i Projekt Forskerspirer 2022
Vil du vide mere om vores talentprogrammer?
Tilmeld dig skolens nyhedsbrev for at holde dig opdateret om nyheder der er relevante for nuværende og kommende elever, samt forældre til nuværende og kommende elever.
Weeeeee! Vi er beæret over at netop du er kommet med ombord! Tak.