For dig, der drømmer om en karriere med mulighed for at rejse ud i verden

Hvis du interesserer dig for sprog og kulturer - og har en drøm om at arbejde i udlandet

 

International Business Studies Languages

På International Business Studies Languages er sprog og kultur i centrum. Studieretningen er for dig, der drømmer om en karriere med mulighed for at rejse ud i verden. 

Du kommer til at beskæftige dig med emner som kultur, markeder, markedsføring og medier i et internationalt og økonomisk perspektiv.

Praktisk info
Opstartsdato
12/08 - 2024
Profilfag Tysk & Kinesisk

Hvad lærer du på studieretningen?

Du får udviklet dine sproglige og interkulturelle kompetencer, så du efterfølgende kan begå dig professionelt på det globale marked. Derfor kommer vi også ud og ser udenlandske ambassader og internationale virksomheder på studietursbesøg. Ligesom på alle andre studieretninger er undervisningen meget virkelighedsnær og vi arbejder med udgangspunkt i samfundsrelevante emner og med rigtige virksomheder. 

Ud over de to obligatoriske sprogfag får du også de obligatoriske handelsgymnasiefag herunder Engelsk. På grund af de høje sproglige krav har vi valgt at nedtone andre fag, fx kan du nøjes med matematik på C-niveau på denne studieretning, men vi anbefaler, at du vælger Matematik på B-niveau eller evt. A-niveau.

Studieture

Vores studierejser er tonet til studieretningen. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, så dine studieretningsfag kommer til at være omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. I 3.g er der mulighed for at rejse på frivillig studietur til Taiwan - det faglige omdrejningspunkt vil her være det tværfaglige SO5-forløb.

Pris 8.000 kr. Mere om ratebetaling. Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Fag & Opbygning

I tysk lærer du både at udtrykke dig mundtligt og skriftligt på tysk, så du kan forstå og deltage i samtaler på tysk - og du lærer at skrive sproget og læse nyere tysksprogede tekster. Du får samtidig et dybt kendskab til tysk kultur og tyske samfundsforhold. 

I Kinesisk får du indsigt i det kinesiske sprog og den kinesiske verden; om kinesisk kultur, historie og samfundsforhold. Du får interkulturelle kompetence, der rækker ud over den velkendte nordvesteuropæiske verden – også når det drejer sig om handelsmæssige, kulturelle og samfundsmæssige forhold i Kina og Østen. 

Sådan bliver du optaget

Efter HHX?

Studieretningen er for dig, der drømmer om en international karriere, med mulighed for at rejse ud i verden. Se alle dine muligheder med denne studieretning på Adgangskortet:

- Husk selv at indtaste dine valgfag

Spørgsmål til dit uddannelsesvalg?

Vores søde studievejledere er klar til at hjælpe dig med dit uddannelsesvalg. Ring på +45 56670400 eller skriv dit spørgsmål til studie@khs.dk

Vi er klar til at hjælpe dig med alt det, du har brug for at vide om adgangskrav, optagelse.dk og meget mere! Vores åbningstider på telefonen er mandag til fredag kl. 7:45 til 13.30. Ring også gerne og aftal tid for et besøg eller en snak om dit uddannelsesvalg.