Matematik gennem et virksomhedsorienteret synspunkt

International Business Studies Mathematics er en studieretning for dig, der gerne vil lære matematik gennem et virksomhedsorienteret, internationalt synspunkt. 

International Business Studies Mathematics

 Linjen åbner døren til matematikkens og økonomiens univers – og du kommer særligt til at have fokus på matematikken i samspil med de økonomiske fag. Undervisningen bliver relateret til og kombineret med virksomhedskontakter i ind- og udland. Ofte vælges valgfaget Finansiering, hvilket giver viden om og indsigt i investering i aktier samt køb/salg af boliger.

Praktisk info
Opstartsdato
12/08 - 2024
Profilfag Matematik & International Økonomi

Tværfagligt samarbejde

Vi har tværfagligt samarbejde med forskellige virksomheder som f.eks. Ingleby Farms, Aarstiderne. Studieretningen gør dig godt rustet til - både fagligt og socialt - at begynde en videregående uddannelse. I løbet af de tre gymnasieår tages på besøg til Københavns Universitet og CBS for netop at snuse til universitetslivet. Derudover besøger vi revisionsfirmaer i såvel Køge som Kbh. og får besøg af tidligere elever, som arbejder i banker, hos ejendomsmæglere og i revisionsfirmaer.

Studieture

Vores studierejser er tonet til studieretningen. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, så dine studieretningsfag kommer til at være omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. I 3.g er der mulighed for en frivillig studietur - det faglige omdrejningspunkt vil her være det tværfaglige SO5-forløb.

Pris 8.000 kr. Mere om ratebetaling. Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Om studieretningsfagene

I studieretningsfaget matematik får du en bred indsigt i matematiske teorier og metoder og opnår evnen til at anvende digitale værktøjer til at beskrive, analysere og vurdere forskellige økonomiske problemstillinger.

I International Økonomi A arbejder vi med emner som internationale finanskriser, danske virksomheder på internationale markeder og udlandets betydning for både danske virksomheder, kultur og verdensøkonomien. Du lærer f.eks. at analysere årsagerne til social ulighed i USA, Kinas økonomiske position på det internationale marked eller et lands makroøkonomi.

At vælge denne retning betyder, at du er sikret Matematik A i et kontinuerligt forløb på 3 år – hvor det tilstræbes at have samme matematiklærer alle 3 år.

Sådan bliver du optaget

Efter HHX?

Studieretningen er for dig, der drømmer om en karriere, - og har en drøm om at blive noget inden for matematik eller økonomi. Se alle dine muligheder med denne studieretning på Adgangskortet:

- Husk selv at indtaste dine valgfag

Hjælp til dit uddannelsesvalg?

Vores team af studievejledere er klar til at hjælpe dig med dit uddannelsesvalg. Ring på +45 56670400 eller skriv dit spørgsmål til studie@khs.dk.

Vi er klar til at hjælpe dig med alt det, du har brug for at vide om adgangskrav, optagelse.dk og meget mere! Vores åbningstider på telefonen er mandag til fredag kl. 7:45 til 13.30. Ring og aftal tid for et besøg eller en snak om dit uddannelsesvalg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.