Er du nysgerrig på, hvordan andre lande påvirker Danmark, resten af verden og dig?

Linjens store fokus er på internationale forhold og internationale virksomheder – så på IBS lærer du om samfundsforhold, kultur, økonomi, samhandel, markedsforhold.

International Business Studies på HHX

Er du nysgerrig på, hvordan andre lande påvirker Danmark, resten af verden - og dig?

Linjens store fokus er på internationale forhold og internationale virksomheder – så på IBS lærer du om samfundsforhold, kultur, økonomi, samhandel, markedsforhold - og om hvordan virksomheder agerer på nationale og internationale markeder. Vi arbejder med internationalisering på tværs af fagene og inddrager personer og virksomheder, så du får afprøvet teori i praksis – det giver dig faglig dybde og bredde.

Praktisk info
Opstartsdato
12/08 - 2024
Profilfag Afsætning & International økonomi

IBS-dage

Vi afholder løbende IBS-dage, hvor vi samler alle årgangens IBS-klasser og arbejder fokuseret med et emneområde med relation til international handel og økonomi og til kultur- og sprogmøder i en global verden.

Studieture

Vores studieture er tonet til studieretningen. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, så dine studieretningsfag kommer til at være omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. I 3.g rejser vi på frivillig studietur - det faglige omdrejningspunkt vil her være det tværfaglige SO5-forløb.


Pris 8.000 kr. Mere om ratebetaling. Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Om studieretningsfagne

Afsætning arbejder du bl.a. med virksomheds- og markedsanalyser, forbrugeradfærd og branding. Du erhverver dig viden om kulturteorier og oplever, at emnerne indgår i et naturligt flerfagligt samarbejde. Fokus er i høj grad på verden udenfor Danmark, herunder hvilke forhold der har betydning for en virksomheds afsætning i en global kontekst. 

International økonomi arbejder vi med emner som internationale finanskriser, danske virksomheder på internationale markeder og udlandets betydning for både danske virksomheder, kultur og verdens-økonomien. Du lærer du f.eks. at analysere årsagerne til social ulighed i USA, Kinas økonomiske position på det internationale marked eller et lands makroøkonomi. 

Sådan bliver du optaget

Efter HHX?

Studieretningen er for dig, der drømmer om en international karriere, med mulighed for at rejse ud i verden. Se alle dine muligheder med denne studieretning på Adgangskortet.

- Husk selv at indtaste dine valgfag

Spørgsmål til dit uddannelsesvalg?

Vores team af studievejledere er klar til at hjælpe dig med dit uddannelsesvalg. Ring på +45 56670400 eller skriv dit spørgsmål til studie@khs.dk.

Vi er klar til at hjælpe dig med alt det, du har brug for at vide om adgangskrav, optagelse.dk og meget mere! Vores åbningstider på telefonen er mandag til fredag kl. 7:45 til 13.30. Ring og aftal tid for et besøg eller en snak om dit uddannelsesvalg.