Økonomi bevæger verden

På studieretningen Business Economics får du en fagligt forankret og særlig indsigt i virksomhedernes rolle i den globale økonomi

Business Economics

På studieretningen Business Economics arbejder vi med internationale handelsforhold og økonomiske-globale sammen- hænge og opnår ad den vej forståelse for de vigtige mekanismer i verdensøkonomien. 

Du kommer bl.a. til stifte bekendtskab med aktieverdenen på studieretningsdagene, hvor der kommer forskellige oplægshol- dere ud og fortæller om, hvordan aktier fungerer, samt du får muligheden for at konkurrere mod andre elever fra linjen om, hvem der bedst kan læse aktiemarkedet og tjene flest penge – og hvis det fanger din interesse, så kan du stifte endnu mere bekendtskab med aktier og køb/salg af boliger i valgfaget Finansiering C, eller B, som er et yderst populært valgfag på denne linje.

Praktisk info
Opstartsdato
12/08 - 2024
Profilfag Virksomhedsøkonomi A & International Økonomi A

Økonomien bevæger verden

Business Economics er den økonomiske linje på skolen. Det kommer særligt til udtryk med vores arbejde med skolens samarbejdsvirksomheder Aarstiderne, CADO og Ingleby Farms, som indgår i flere af fagene på forskellige måder. Eleverne på Business Economics får desuden den mulighed at besøge virksomheder, som arbejder med revision og ejendomsmæglere, men også virksomheder som har med international handel at gøre. Med besøgene hos diverse virksomheder, både i Danmark og på studieture, sætter linjen fokus på internationale handelsforhold og økonomiske-globale sammenhænge og opnår ad den vej forstå- else for de vigtige mekanismer i verdensøkonomien.

Studieture

Vores studierejser er tonet til studieretningen. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, så dine studieretningsfag kommer til at være omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. I 3.g er der mulighed for en frivillig studietur - det faglige omdrejningspunkt vil her være det tværfaglige SO5-forløb.

Pris 8.000 kr. Mere info om ratebetaling. Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Om studieretningsfagene

I International økonomi og Virksomhedsøkonomi arbejder vi med emner som internationale finanskriser, danske virksomheder på internationale markeder og udlandets betydning for både danske virksomheder, kultur og verdensøkonomien.

Du lærer du f.eks. at analysere årsagerne til social ulighed i USA, Kinas økonomiske position på det internationale marked eller et lands makroøkonomi.

Sådan bliver du optaget

Efter HHX?

Studieretningen er for dig, der drømmer om en international karriere, med mulighed for at rejse ud i verden. Se alle dine muligheder med denne studieretning på Adgangskortet.

- Husk selv at indtaste dine valgfag

Spørgsmål til dit uddannelsesvalg?

Vores team af studievejledere er klar til at hjælpe dig med dit uddannelsesvalg. Ring på +45 56670400 eller skriv dit spørgsmål til studie@khs.dk.

Vi er klar til at hjælpe dig med alt det, du har brug for at vide om adgangskrav, optagelse.dk og meget mere! Vores åbningstider på telefonen er mandag til fredag kl. 7:45 til 13.30. Ring og aftal tid for et besøg eller en snak om dit uddannelsesvalg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.