Drømmer du om at lave Danmarks næste Start-up?

I Innovation er omdrejningspunktet innovation og iværksætteri. Du lærer at tænke på andre måder for at komme på nye og anderledes idéer.

Innovation på HHX

På Innovationslinjen lærer du, hvad der skal til for at starte din egen virksomhed og blive entreprenør – om hele iværksætterprocessen; fra den gode idé til et komplet færdigudviklet forretningskoncept. Samme proces gælder hvis du har lyst til at blive projektleder eller intraprenør (én der bliver ansat i virksomheder for at deltage eller lede idéudvikling, nye tiltag eller innovation i virksomheden).

Vi afholder flere forskellige camps enten med skolens egne elever eller med andre skoler, hvor vi samarbejder og konkurrerer i innovation og iværksætteri. Vi arbejder tæt sammen med virksomheder i idéudvikling og produktudvikling for at bruge vores teori på praksis.

Praktisk info
Opstartsdato
12/08 - 2024
Profilfag Afsætning A & Innovation B

Innovationcamps

Vi har på studieretningen en del camps, der ofte er forløb hvor flere fag er i spil.

Vi deltager f.eks. i en Innovationscamp hvor fokus er - på baggrund af virksomhedsoplæg - at idéudvikle samt markedsføre et produkt eller en ydelse for virksomheden – a la Løvens hule. I denne Camp er fagene Afsætning, virksomhedsøkonomi samt innovation i spil.

Studieture

Vores studieture er tonet til studieretningen. Vi rejser til et fagligt relevant sted, hvor vi har fokus på økonomiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold, så dine studieretningsfag kommer til at være omdrejningspunktet. I 1.g tager vi på 3 dages introtur. I 2.g rejser vi i efteråret 5 dage til en europæisk destination med bus eller tog. I 3.g er der mulighed for en frivillig studietur - det faglige omdrejningspunkt vil her være det tværfaglige SO5-forløb. 


Pris 8.000 kr. plus evt. omkostninger til frivillig studietur. Mere info om ratebetaling

Det er også muligt at rejse til udlandet med Erasmus+ og på projektrejser.

Om studieretningsfagene

I Innovation er omdrejningspunktet innovation og iværksætteri. Du lærer at tænke på andre måder for at komme på nye og anderledes idéer. Vi arbejder med hele processen fra idégenerering og metoder til at sortere i idéer til at udarbejde en reel forretningsplan, og tester om idéen kan blive til et reelt produkt. Vi har et vigtigt fokus på foretagsomhed – at man rent faktisk ”kommer ud i marken” og taler med nogen, af- prøver noget, eksperimenterer, for at se om den idé eller det nye produkt man har tanker om rent faktisk har en målgruppe og om der er en ordentlig forretning i det. Endvidere ser vi på samtidens udfordringer og forsøger at løse disse.

 I Afsætning arbejder vi med virksomheder, markedsanalyse, forbrugeradfærd og branding. Dette gør vi ofte med et afsæt i relativt nystartede og/eller innovative virksomheder. Vi samarbejder også med virksomheder om at produktudvikler og/eller konceptudvikle samt markedsføring heraf. 

Sådan bliver du optaget

Efter HHX?

Studieretningen er for dig, der drømmer om en international karriere, med mulighed for at rejse ud i verden. Se alle dine muligheder med denne studieretning på Adgangskortet - Husk selv at indtaste dine valgfag:

Spørgsmål til dit uddannelsesvalg?

Vores søde studievejledere er klar til at hjælpe dig med dit uddannelsesvalg. Ring på +45 56670400 eller skriv dit spørgsmål til studie@khs.dk

Vi er klar til at hjælpe dig med alt det, du har brug for at vide om adgangskrav, optagelse.dk og meget mere! Vores åbningstider på telefonen er mandag til fredag kl. 7:45 til 13.30. Ring også gerne og aftal tid for et besøg eller en snak om dit uddannelsesvalg.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.