Specialiser dig i administration - og hold muligheden for at læse videre åben
Drømmer du om at arbejde på kontor? Har du gode analystiske og kommunikative evner? Med en EUX Kontor bliver du dygtig til administration. Du specialiserer og uddanner dig inden for private eller offentlige virksomheder til at varetage forskellige administrative funktioner.
Du bliver uddannet til at kunne varetage mangeartede opgaver, alt afhængig af dit valg af specialisering. Du lærer f.eks. om kommunikation, it, service, økonomi, regnskab, markedsføring og lovgivning.
På Køge Handelskole kan du tage på kontoruddannelsens hovedforløb med speciale i Administration.
Vælg retningen kontor, hvis du ligesom Julie er vild med en hverdag, hvor dagene ikke er ens. Hvor du bruger din kreative side sammen med din sans for struktur når du arbejder med både administration, økonomi og kommunikation.
Underviserene har erfaring fra erhvervslivet og med et stort fokus på, hvordan den viden, du får, kan bruges i den virkelige verden. Vi underviser i et mix af klasseundervisning, gruppearbejde og projektarbejde. Undervisningen gør vi så konkret og virkelighedsnær som muligt - og relaterer det du lærer til kontorbranchen.
Vi besøger - og får besøg - af forskellige virksomheder, så du bliver udfordret med reelle problemstillinger og cases fra kontorverden.
EUX Business kombinerer en erhvervsuddannelse med gymnasiefag, så du ender med både at blive faglært og stå med en erhvervsfaglig studentereksamen. Du kan søge en masse alsidige jobs inden for kontorfaget, eller du kan søge ind på en kort-, mellem- eller videregående uddannelse.
Du har en række almene fag som dansk og engelsk, og nye fag som eksempelvis afsætning, virksomhedsøkonomi og USF, der er dit specialiserings-fag, hvor du særligt dyrker kontorbranchen.
Vi arbejder projektorienteret og inddrager virkelige eksempler fra virksomheder som cases.
Du har samtidig en række fag på gymnasieniveau, så du bliver erhvervsfaglig student - og holder alle fremtidsmuligheder åbne.
Når du starter på en erhvervsuddannelse, vil dit uddannelsesforløb bestå af enten grundforløb 1 og grundforløb 2, et studiekompetence-år og et hovedforløb, hvor du er i lære i en virksomhed.
Hvis du starter på grundforløb 1, vil uddannelsen tage 4 år, og hvis du starter på grundforløb 2, vil uddannelsen tage 3,5 år.
Hvis du lige er færdig med folkeskolen eller 10. klasse, så er det GF1, du skal starte på. GF1 tager 20 uger.
Hvis det er mere end 2 år siden, du gik ud af 9. eller 10. klasse, kan du kun starte på GF2. Hvis det er mellem et halvt og to år siden, kan du vælge mellem GF1 og GF2. GF2 varer også 20 uger og er målrettet den uddannelseretning, du har valgt.
Hvis du er over 25 år og optages på en erhvervsuddannelse, vil du blive vurderet ud fra din erhvervserfaring i en realkompetencevurdering. Afhængigt af din erfaring kan du starte direkte på hovedforløbet eller få merit for dele af GF2.
Efter GF2 følger et studiekompetenceåret, hvor du b.la. har en række gymnasiefag. Herefter er du klar til at starte på hovedforløbet, hvor du skal i lære i 2 år.
Ansøgningsfrist: Løbende tilmelding helt frem til skolestart, så længe der er ledige pladser.
Skolestart: 18. januar 2024 og 12. august 2024
Ansøgningsfrist: Du kan søge ind på uddannelsen frem til d. 1. marts.
Skolestart: 12. august 2024
Kommer du direkte fra grundskolen?
Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse skal du søge ind på grundforløbets 1. del. Her skal du vælge fagretningen Eux Business, som ligger under hovedområdet kontor, handel og forretningsservice.
Er du over 25 år?
Er du over 25 år skal du i forbindelse med din opstart på uddannelsen have en realkompetencevurdering. Her kigger man på din erhvervserfaring og ser på, om du kan få merit. Hvis du er +25 år, skal du tilmelde dig på Optagelse.dk og vælge 'Grundforløbets 2. del' samt den uddannelsesretning, du ønsker. Du vil herefter automatisk blive indkaldt til en RKV-samtale, hvor vi ser på, om du kan afkorte dit uddannelseforløb.
Når du går på grundforløbet har du mulighed for at få SU, hvis du er over 18 år. Kontakt vores Studiecenter hvis du har spørgsmål til SU.
Når du har en uddannelsesaftale om en læreplads med en virksomhed, får du elevløn fra den dag, aftalen træder i kraft. Du får både løn, når du er i virksomheden, og når du er i skole. Din elevløn følger den gældende overenskomst med HK.
På EUX Business veksler du mellem at være på skoleophold (grundforløb og hovedforløb) og i lære i en virksomhed, hvor du kan tage den praktiske del af din uddannelse. Du kan finde en læreplads inden du starter på grundforløbet, eller under/efter grundforløbet. Det hjælper vores lærepladskonsulent dig med:
Vi har kontakt til en masse virksomheder, og vores lærepladskonsulent kan hjælpe dig med CV og ansøgning - og at søge læreplads i de virksomheder, du synes kunne være spændende.
Du kan også søge en læreplads (oplæring) i udlandet. Har du lyst til at opleve verden og give din uddannelse et internationalt islæt? Tag hele eller en del af din læretid i udlandet.
Vores EUX Business-elever er eftertragtede på arbejdsmarkedet.
Du kan vælge at komme hurtigt ud i erhvervslivet. Du kan også vælge at læse videre på korte, mellemlange eller videregående uddannelser.
Du kan tage kontoruddannelsens hovedforløb med speciale i administration.
Kom hurtigt i mål med både erhvervserfaring og studenterhue
Hold alle muligheder åbne - læs videre eller gør karriere i erhvervslivet
Rejs ud i verden mens du studerer - eller tag en del af uddannelsen som Oplæring i Udlandet
EUX Business giver adgang til omkring 66 videregående uddannelser? Se hvilke
Hvordan er dit uddannelsesforløb på EUX Business Kontor bygget op?
Tilmeld dig skolens nyhedsbrev for at holde dig opdateret om nyheder der er relevante for nuværende og kommende elever, samt forældre til nuværende og kommende elever.
Weeeeee! Vi er beæret over at netop du er kommet med ombord! Tak.