Hvordan med parkering? Hvad gør jeg med Ungdomskort? Hvornår er der ferie? I Elevhåndbogen finder du alt det praktiske omkring din uddannelse.
I vores Studie- og ordensregler finder du information om alt fra tilstedeværelse, studieregler, ordensregler, IT-udstyr, Rygning, alkohol og andre rusmidler, sanktioner ved overtrædelse med mere.
Som et tilbud til særligt engagerede elever, der har brug for flere udfordringer, deltager vi i Akademiet for Talentfulde Unge (ATU).
Vi har også støtte og hjælp til udfordrede elever. Vi har f.eks. vores egne læse- & matematikvejledere, der hjælper ordblinde elever med at få de rette hjælpemidler, og som vejleder i at få størst muligt udbytte af undervisningen.
Læs også mere i vores fastholdelsesstrategi.
Påskeferie: 1.-10. april 2023
St. Bededag: 5. maj 2023
Krist Himmelfartsferie: 18. maj - 19. maj 2023
2. Pinsedag: 29. maj 2023
Translokation: 22. juni 2023
Sommerferie: 24. juni- 8. august 2023 (begge inkl.)
Første skoledag efter sommerferien: 9. august 2023
Efterårsferie: 16. oktober 2023 - 20. oktober 2023
Juleferie: 22. december 2023 - 9. januar 2024
Vinterferie: 19. februar 2024 - 23. februar 2024
Påskeferie: 25. marts 2024 - 1. april 2024
St. bededag: 26. maj 2024
Kristi Himmelfartsferie: 9. maj - 10. maj 2024
2. Pinsedag: 20. maj 2024
Grundlovsdag: 5. juni 2024
Ferieplanen er med forbehold for ændringer
Du har et medansvar for løbende at holde dig orienteret om, hvad der sker på din skole og på EUX Business.
Skolens administration anvender Lectio til skriftlige beskeder om skema og daglige ændringer, lektier, lokaler og aflevering af skriftlige opgaver.
Breve til dig og/eller dine forældre vil komme via e-boks.
I Teams bliver der lagt undervisningsmaterialer op til klassen. Det er også her, at du og dine lærere kan skrive chatbeskeder.
Vores Lærepladskonsulent er bindeled mellem elever og virksomheder, som ønsker at ansætte elever. På Lærepladskontoret kan du få svar på spørgsmål om:
Ledige lærepladser
Uddannelser
Skoleperioder
Uddannelsesaftaler
Elevløn
Stillingsopslag med ledige lærepladser hænger på opslagstavlen ved lærepladskontoret og kan også ses på skolens officielle Facebookside, hvor de kommer løbende.
Du er meget velkommen til blot at komme ind på lærepladskontoret eller aftale et tidspunkt med vores lærepladskonsulent:
Lærepladskonsulent
For elever og besøgende med ærinde på KHS er det gratis at parkere, men det er nødvendigt for alle at have en parkeringstilladelse. Ellers risikerer du at få en afgift. Her kan du ansøge om parkeringstilladelse - log på mens du er på skolen med den adgangskode, du har fået tildelt.
Herefter du ret til at parkere på Køge Handelsskoles parkeringsplads, dog kun i grøn og orange farvezone.
Registrering af P-tilladelse
1.: Log ind på p.khs.dk
2.: Log ind med din KHS e-mail og adgangskode.
3.: Du registrer dig ved at udfylde registreringsnummer på din bil. Udfyldes uden mellemrum.
Elever kan få én parkeringstilladelse til én bil og den gælder et år fra registreringen. Du modtager en sms, når tilladelsen udløber. Det er muligt selv at redigere til nyt registreringsnummer ved at logge sig ind i systemet.
Regler for parkering:
Parkeringstilladelsen er gældende for et år fra registreringsdag.
Med parkeringstilladelsen kan elever parkere i Grøn zone og Orange zone. Se oversigtskort over parkeringszonerne.
P-skilte har en farvet kant, der viser, hvilken P-zone, det er. Se i øvrigt tekst på skiltet.
Det er ikke tilladt at parkere i Hvid zone, Blå zone, Rød zone og reserveret plads. Gæsteparkering (to-timers parkering) er reserveret gæster til Køge Handelsskole.
Parkeringstilladelsen er ikke en garanti for en parkeringsplads.
Alle parkeringsområder er opdelt i zoner med forskellige farvekoder. De forskellige farvezoner markeres fysisk ude på områderne. Parkeringstilladelsen er KUN til din registrerede bils indregistreringsnummer, som er indmeldt i systemet. Elever opnår typisk tilladelse til at parkere i orange og grøn zone - men IKKE på reserverede pladser - herunder gæsteparkering. Vær opmærksom på, at din tilladelse gælder for et år, og så skal du ansøge om ny tilladelse. Se farvezonerne.
Parkering udenfor de(t) for bilen tilladte afmærkede område(r) samt båse, herunder på handicappladser og i fodgængerfelter, vil medføre en afgift.
Der føres flere gange dagligt kontrol med parkeringspladserne - så husk at registrer din bil - det er så ærgerligt, at få en afgift. Eventuelle afgifter kan ikke annulleres af skolen, og vi opfordrer derfor til, at du sætter dig grundigt ind i reglerne og læser skiltene på parkerings-områderne, herunder lægger mærke til farvezonerne.
Biler uden tilladelse til parkering bliver pålagt en afgift på 830 kr. Holder du på handicapparkeringen uden tilladelse er afgiften 1.660 kr.
Det vil kun være muligt at søge om parkeringstilladelse for én bil pr. person - men man kan hente dagstilladelse på tast-selv-skærmen på de tablets, som er sat op flere steder på skolen til en bil, som ikke er indmeldt i systemet.
Husk at indtaste dit tlf.nr. så du får en bekræftelse på din indtastning.
Tilladelsen gælder fra indtastnings-tidspunktet til kl. 23.59 samme dag.
Microsoft 365/webmail (benyt brugernavn@edu.khs.dk - samme kode som til skolens netværk)
Azure Dev Tools for Teaching (brug @edu.khs.dk)
Fejlmelding af it-udstyr? Skriv til helpdesk@khs.dk
Vejledninger til Helpdesk (fx Office365, print/kopi, skift af adgangskode, trådløst netværk)
Selvbetjening (UMS selvbetjeningsportal, mulighed for at skifte den tilsendte kode)
Lectio (skema mm.)
Printportal (kun på skolen)
Fjernskrivebord (Access og Dreamweaver)
Parkering (registrer din bil her - 1 års tilladelse)
Studiekort (kun på skolen). Log ind med brugernavn/Uni-login - samme kode som til skolens netværk
Printerne for studerende er placeret i rød bygning ved caféen, ved lokale 109 og i Studiecentret.
Du må kun benytte printeren til print og kopiering af undervisningsrelevant materiale som for eksempel artikler. og projektafleveringer. Hvis printeren misbruges, vil skolen lukke for adgangen til den.
Oplever du fejl og mangler ved elev-printerne? Så skal du henvende dig i Økonomicentret.
Du skal bruge studiekortet til:
- skal kunne fremvises på forlangende på skolen
- print, scanning og kopiering
- ved skriftlige eksamener, som dokumentation
- ved indgangen til skolens fester
- evt. for at du kan få studierabatter udenfor KHS
Mister du dit kort koster et nyt 75 kr. ved henvendelse i økonomicentret.
Hvis du er optaget på en ungdomsuddannelse og er fyldt 18 år kan du søge om SU. Du skal være opmærksom på, at du først får udbetalt SU kvartalet efter du er fyldt 18 år, og du kan tidligst søge om SU én måned før den dato du kan få SU fra; hvis du kan få SU fra 1. september så kan du tidligst søge SU 1. august.
SU bliver udbetalt én gang om måneden og er forudbetalt. Hvor meget du får i SU afhænger bl.a. af din alder, og om du bor hjemme eller ude.
Søg SU her - det er også her, du kan læse mere om reglerne for at få SU, SU-lån, SKAT med mere.
Når du søger SU skal du logge på med MitID. Husk at aktiver din e-boks, da SU sender breve elektronisk. Opret e-boks her www.e-boks.dk.
Hvis du har spørgsmål til din SU så kontakt Studiecentret eller
Studiesekretær HHX, samt SU og ungdomskort for alle
Skal du rejse til KHS med bus eller tog? Når du går på en ungdomsuddannelse har du mulighed for at få tilskud til din transport.
Søg om Ungdomskort.
Du skal bruge MitID når du logger på. Husk at søg med samme, når du er optaget, hvis du vil være sikker på, at få dit Ungdomskort inden skolestart.
For studiestart i august - søg senest 15. juli
For studiestart i januar - søg senest 15. december.
Hvis du har spørgsmål - så kontakt Studiecentret.
Alt omkring eksamen finder du på skolens eksamensportal på Lectio. Du finder eksamensportalen under fanen "Eksamensregler". Denne portal kan kun tilgås, når du er på skolen.
I god tid før terminsprøver og eksamen vil du også kunne se eksamensregler mv. forsiden af Lectio under ”Aktuel information”. Det er dit eget ansvar at holde dig orienteret om regler for eksamen. Du kan læse mere i UVM's Bekendtgørelse om prøver og eksamen i ungdomsuddannelser (BEK nr 343 af 08/04/2016).
Vi har en antimobbestrategi.
Vi har en fastholdelsesstrategi.
Alt omkring evalueringer, karakterer mv. har vi samlet under Kvalitet.
Der er et antal handicap-parkeringspladser tæt på hovedindgangen. Husk at bruge dit handicapskilt, så du undgår p-bøde.
Det er en ældre bygning og desværre med dårlige handicapforhold, hvad angår toiletter.
Der er elevator fra stuen til 1. sal i rød bygning - elevatoren finder du til højre for kasseområdet i caféen, hvis du kigger ude fra bordene og ind mod kassemiljøet.
I ny bygning (indgang Campusbuen) finder du gode handicaptoiletter. Kommer du fra rød bygning, skal du op på 1. sal i rød bygning og videre over broen til den ny bygning.
Efter broen drejer du til højre (undervisningslokalerne 710-714), og på den anden side af personaletoiletterne, finder du et handicaptoilet, udstyret med lift-system.
Der er også handicaptoiletter på 2. sal i ny bygning. Det ligger ovenpå handicaptoilettet på 1. sal. Du når 2. sal i nybygning ved at tage elevatoren ved lokalerne 710-714.
Du er velkommen til at kontakte ledelsen på EUX Business, hvis du har spørgsmål eller andet, du ikke mener din tutor, dine lærere, din studievejler eller administrationen kan svare på eller hjælpe dig med.
Uddannelseschef og kvalitetschef
Udviklingschef/Uddannelsesleder
De har hver især kontor ved indgangen til EUX Business – tæt på lærerkøkkenet.
Her kan du få hjælp til alt det praktiske omkring dit studie, f.eks. hvis du har spørgsmål til skema, optagelse, SU, fag eller eksamener. Det er også her alle karakterer, eksamensplaner m.v. bliver opbevaret og behandlet.
Husk: Hvis du skifter adresse, e-mail eller tlf.nr i løbet af skoleåret, skal du hurtigst muligt informere studiecentret.
Studiecentret har åbent for telefonisk kontakt alle dage på tlf. 5667 0450 fra 7.45 - 15.00, samt åbent dagligt for personlig henvendelse mellem:
7.45 - 8.45
9.45 - 10.15
10.45 - 12.15
Du finder studiecentret i rød bygning til højre for hovedindgangen.
På EUX Business har vi et studiemiljø, hvor der er plads til alle, og hvor vi hjælper hinanden. Det faglige er selvfølgelig i fokus, men det er alt det sociale, der sker udenfor undervisningen også. Vi har en lang række tilbagevendende traditioner og events.
Vi holder i løbet af året forskellige sociale arrangementer, som sportsdag, studietur, fredagscaféer, galla, translokation, introfest, foredrag, events efter årstiden m.m.
Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser. Vi vil sørge for at holde dig opdateret omkring adgangskrav og ansøgningsfrister, så du altid er på forkant. Vi vil også minde dig om vores arrangementer, såsom åbent hus og besøgsdag, hvor du kan få en smagsprøve på livet som studerende på vores skole.
Vi lover ikke at spamme din indbakke - vi synes selv, at der er sjovere ting at foretage sig end at sortere igennem endeløse e-mails.