#HHX

Vejen til en international karriere

Af: Karina Anée Købke

Michael Valnert valgte handelsvejen i sin fars fodspor og kombineret med HHX uddannelsen på Køge Handelsskole, har det bragt ham vidt omkring på rekordtid. Efter studenterhuen kom på, startede hverdagen med robotbygning i Tyskland efterfulgt af lederskabstræning i Alaska, studier i København med praktikophold på ECCO hovedkontor i Bredebro kombineret med et semester i USA - senere en Bachelor i Business Administration på SNHU New Hampshire, USA. Nu arbejder han for en amerikansk virksomhed og hans næste destination er Amsterdam, hvor han skal udstationeres i det nye år. Men det lå ikke altid i kortene.

”Helt tilbage i folkeskolen var jeg nok blandt de dårligste i klassen, jeg havde svært ved at modtage læring på det tidspunkt. En dag begyndte jeg at deltage og kæmpe. Måske fordi min klasselærer dengang sagde, at jeg ikke var studieklar. I 10. klasse vendte det hele. Min nye lærer troede på mig, og det gav mig selvtillid – pludselig blev jeg blandt de bedste i klassen,” fortæller Michael Valnert.

Næste skridt blev studieretningen International Business Studies (IBS) på Køge Handelsskole som blev afsluttet med et flot resultat.

Fik løftet både selvtillid og fagligt niveau

”Jeg fik smag for at studere og arbejde internationalt via min fars arbejde som salgs- og eksportdirektør, der gav mange diplomatbesøg i vores hjem. Køge Handelsskole fik virkelig løftet mit faglige niveau og min selvtillid og jeg er overrasket over hvor meget jeg faktisk lærte der, som jeg stadig bruger på bachelor niveau. Det gælder både inden for afsætning, marketing og kulturforståelse. Det var nogle mega-fede år på handelsskolen. Socialt havde vi et fantastisk tæt sammenhold, begge køn i klassen. Det har jeg ikke set andre steder. Vi gav hånd til hinanden hver morgen, jokede meget og tog i byen sammen,” siger Michael Valnert.

Efter handelsskolen tog han imod et tilbud fra sin onkel, og tog et halvt år til Ford Automobiler i Køln, Sydtyskland for at hjælpe med at bygge robotter bl.a. til automobilindustrien.


”Jeg arbejdede som projektkoordinator for Scape Technologies hos Ford i Køln. Vi var en del af produktionen, som var yderst højteknologisk og hvor der blev produceret ca. 2 færdige Ford Fiesta i minuttet. Det var sjovt og udfordrende, men jeg vidste også at jeg skulle hjem og læse videre. Til åbent hus på CBS fortalte en professor om NOLS – en 28 dages vildmarkstur i Alaska som gennemføres med hhv. 14 dage i havkajak og hhv. 14 dage med back-packing. Her lærer du ekstremt meget om dig selv, samtidig med vi blev trænet i lederskab fra den første dag. Det tog jeg på, og vil anbefale det til alle. Oplevelserne og venskaberne er for livet, og er meget unikke. Vi var uden mobil, wc, bad og blandt bjørne og elge i vildmarken. Så vi lærte på egen krop om lederskab i naturen.”

Semester i USA

Michael Valnert kom dog ikke ind på sin første prioritet på studiet i Multikulturel Markedskommunikation på CBS, så valget faldt på 2. prioritet som var markedsøkonom på Copenhagen Business Academy, hvor han fik muligheden for at tage 3. semester internationalt og valgte Sourthern New Hampshire University (SNHU) i USA. Han valgte at bruge 4. semester i praktik hos ECCO Sko i Bredebro, hvor han arbejdede i Category Marketing i 6 måneder (normalt kun 3 måneder) og pendlede 4½ time fredag og søndag, hver uge.

”I Alaska mødte jeg venner der anbefalede SNHU, der er partner universitet med Copenhagen Business Academy. Det betyder, at jeg fik betalt mine fire måneder dér via et Study Abroad Programme. Jeg boede på Campus, og fik venner fra hele verden. Det var en fed tid, men også hårdt. Undervisningen var mere case baseret og med skriftlige eksamener på engelsk. Men det var små klasser med ca. 20 elever i hver og en professor. Det største for mig var nok at være 6.000 km hjemmefra. Det giver en mulighed for at starte på en frisk - du kan være lige den du har lyst til at være, når man rejser ud. Når man er uden for sin komfort zone, lærer man meget mere om mig selv,” forklarer han.

Han begyndte overbygningen på studiet i København, men følte hurtigt et stærkt behov for at vende tilbage til SNHU, og rejste retur til USA og startede sin BA i Business Administration. Han fik merit fra Copenhagen Business Academy, og kunne derfor reducere sin uddannelse med to år.


”Jeg var så heldig at få et Diversity Scholarship fra SNHU, som er et legat hvor de betalte 33% af mine uddannelsesomkostninger. Det betyder noget at skulle betale for sin uddannelse, og studere sammen med andre, der har kæmpet for at det skal lykkes. I USA er man sin egen lykkes smed – alle kæmper for deres fremtid, fordi det er så dyrt at studere. Jeg havde udeboende SU med hele vejen, og fik et legat på 30.000 kr. fra konsul Axel Nielsens mindelegat, så jeg var heldig i forhold til mine medstuderende,” fortæller han.

Michael blev outstanding student 2021.

Outstanding Student i 2021

Michael Valnert er i dag 24 år, og har netop afsluttet sin Bachelor uddannelse i USA med flere udmærkelser bl.a Outstanding Student i 2021. Han arbejder i dag som front-desk sælger for elektronikvirksomheden NewPower - Worldwide, der kontaktede ham ud fra hans CV i en jobportal.

Fremtiden byder på udstationering i Amsterdam, så han kommer lidt tættere på sine danske rødder, og måske skal han tilbage og arbejde i Danmark en dag.

Læs også...