#HHX

Sofie i finalen til Årets Forskerspirer

Af: Karina Anée Købke

Tillykke til Sofie Amalie Bisbjerg fra HHX på Køge Handelsskole med at være blandt de finalister, der kæmpede om titlen som Årets Forskerspirer.

Projekt Forskerspirer, som afholdes hvert år, giver gymnasieelever fra hele landet muligheden for at deltage. Dette års Projekt Forskerspirer, der fejrede sit 25-års jubilæum, samlede 57 gymnasieelever fra hele landet, hvor de præsenterede deres egne forskningsprojekter, udarbejdet i samarbejde med forskere. På Køge Handelsskole er der stolthed at spore over nyheden om, at Sofie Amalie Bisbjerg, gymnasieelev på Handelsgymnasiet HHX på Køge Handelsskole, blev nomineret til at blive Årets Forskerspirer.

"Det er en stor bedrift af Sofie, som hele skolen er stolt af," siger skolens direktør, Stig Johansen.

Finalen og afslutningsceremonien fandt sted i Festsalen på Københavns Universitet, hvor Sofie præsenterede sit projekt "Konsekvenser af hjernerystelse på hverdagslivet hos unge (<30 år) i den erhvervsdygtige alder". Selvom Sofie ikke vandt finalen i kategorien Sundhed, modtog hun stor ros fra både juryen og prodekanen på Københavns Universitet for sit spændende og akademisk gennemarbejdede projekt.

"At stå på scenen under prisoverrækkelsen på Københavns Universitet var en surrealistisk og uforglemmelig oplevelse. Selvom jeg ikke vandt, var det en ære at formidle mit projekt og være eksperten foran et publikum af intelligente mennesker. Det har bestyrket min drøm om at dykke dybere ned i et forskningsfelt efter min gymnasietid på Køge Handelsskole – og derved bidrage positivt til verden," fortæller Sofie, der har haft emnet unge og hjernerystelse tæt inde på kroppen:

”Jeg har selv oplevet en hjernerystelse, hvilket inspirerede mig til at udforske, hvordan det påvirker unge i deres hverdag og hvilke langsigtede konsekvenser det kan have.”

Ekstra udfordringer til de elever, der gerne vil noget ekstra
På Køge Handelsskole gør man meget ud af at udfordre de elever, der ønsker at blive udfordret fagligt i løbet af deres gymnasietid. Det er noget, Sofie sætter pris på.

"Jeg er utrolig taknemmelig for de ekstra udfordringer, KHS har givet mig; at lærerne ser én og hjælper én med at udvikle sig. At deltage i Forskerspirer har presset mig til at udvikle mig - både fagligt og personligt. Det har også forberedt mig til SOP, den store opgaveskrivning, vi har her på HHX, ligesom det har givet mig større indsigt i at prioritere min tid," siger Sofie.

”Det er dejligt, at vi kan udfordre og løfte de elever, der har brug for flere faglige udfordringer, som i projekt Forskerspirer,” siger Jonas Lindelof, uddannelsesrektor på Køge Handelsskole.

Fra hele KHS skal der lyde et stort tillykke til Sofie med hendes flotte projekt og store bedrift.

Læs også...