#HHX

Nyt skolesamarbejde mellem HHX og taiwansk gymnasium

Af: Karina Anée Købke

Som en del af den internationale profil på KHS har Handelsgymnasiet HHX i dette skoleår startet et skolesamarbejde med det taiwanske gymnasium, National Fongshan Vocational High School (FSVS), der ligger i byen Kaohsiung på Taiwans sydkyst. Eleverne kan se fremover se frem til udviklende udvekslingsophold.

Første spadestik til samarbejdet mellem KHS og FSVS blev taget fredag d. 22. september, da 3b sammen med lærerne Troels Kjems Petersen og Merethe Nørgaard besøgte FSVS som en del klassens studietur til Taiwan.

“På skolen blev eleverne fra 3b mødt med flag og sang, og det var overvældende at mærke den glade og varme energi fra lærere og elever på FSVS. Dagen på FSVS blev brugt på sociale tiltag, kulturudveksling, kalligrafitimer, bordtennis, kaffekunst mm., og eleverne fra 3b fik en masse nye venner,” fortæller Troels Kjems Petersen.

Her fortæller de taiwanske elever om de forskellige taiwanske traditioner. En del af kulturudvekslingen var at 3b og de taiwanske elever skulle introducere hinanden for forskellige dele af taiwansk og dansk kultur.

Unik sprog- og kulturudveksling
Formålet med samarbejdet mellem KHS og FSVS er, at skolerne fremover skal sende elever på udveksling hos hinanden. Til foråret 2024 vil elever og lærere for FSVS komme på besøg på KHS, og til efteråret 2024 vil kinesiskeleverne på 3. år kunne komme på skolebesøg på FSVS som en del af den frivillige studietur til Taiwan på 3. år.

På Køge Handelsskole ser man frem til at tage imod lærere og elever fra FSVS til foråret 2024, og håber på mange års gode samarbejder og udvekslinger mellem elever og lærere. Det bygger bro mellem Danmark og Taiwan og giver eleverne fra begge lande en unik sprog- og kulturudveksling.

KHS på besøg i Taiwan
KHS ser frem til samarbejdet, der vil styrke sprog- og kulturudveksling.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.