#EUX Business

Vejen til den fede læreplads

- og drømmejobbet

Af: Karina Anée Købke

Emily Holst drømmer om at blive hoteldirektør, vejen dertil går via EUX Business uddannelsen. Hun er gået målrettet efter en læreplads på luksushotellet Copenhagen Marriott Hotel – for hendes drøm er, at arbejde i en 5-stjernet international og anerkendt atmosfære, som kan ruste hende til en fremtid, hvor hun har lederkasketten på og arrangerer store event.

”EUX Business er en virkelig bred uddannelse, der åbner døre for ufattelig mange fremtidsmuligheder," fortæller Emily.

Man kommer ikke sovende til en EUX Business studenterhue, men Emily synes ikke, de 2. år på skolebænken har været hårde, tværtimod. For som hun siger:

"Fagene er super interessante og helt anderledes end i folkeskolen."

Starter som eventkoordinatorelev efter studenterhuen er kommet i hus
Emily Holst har store ambitioner. Hun har altid vidst, at hun gerne ville arbejde et sted lidt ud over det sædvanlige, med mange muligheder – måske lidt inspireret af hendes mors baggrund som uddannet kok på Hotel d’Angleterre.  

”Jeg har hele tiden vidst, at jeg gerne ville arbejde et stort sted med mange muligheder. Så jeg har brugt min stædighed til at få lærepladsen som eventkoordinator hos Copenhagen Marriott i hus," fortæller en smilende Emily, der starter m eventkoordinatorelev efter EUX studenterhuen er kommet på til sommer.

Vejen til den fede læreplads
Vejen til lærepladsen har været brolagt med en stor portion ihærdighed:

"Jeg brugte mit personlige netværk for at skabe kontakt. Dernæst har jeg brugt en del energi på at komme til et personligt møde på hotellet, samt har hjulpet mit lærested med at skaffe overblik over uddannelsens forløb og forventninger til lærestedet, sådan at det blev lettere for dem at træffe beslutningen om at tilbyde mig en læreplads. Imens min årgang er på studietur til New York, har jeg lavet en aftale om at komme i praktik i virksomheden, så vi gensidigt kan lære hinanden bedre at kende.”

Events på cv’et  
Emily Holst skal nu i lærer på Copenhagen Marriott Hotel de næste 2 år. Hotellet er en del af Bella Group, der er en af Danmarks største og førende virksomheder inden for hoteller, konferencer og events. Hun glæder sig til at suge ny viden til sig, da hun er en udadvendt person, og har et udvidet servicegen:

”Jeg er virkelig blevet klædt godt på til at designe og stå for events her på EUX Business. Jeg kan godt lide at have styr på tingene, og at skabe events, der er endnu bedre end kundernes vildeste drømme. Jeg har allerede fået en del praktisk erfaring med afvikling af arrangementer som ’private dinings’, bryllupper, andre større selskaber via mit nuværende arbejde i min mors restauration. Så jeg glæder mig til at komme i lære og blive endnu dygtigere," slutter Emily.

Læs mere om EUX Business.

Læs også...