Mai blev den første EUX student årgang 2024
#EUX Business

Mai blev den første student fra EUX Business

Af: Karina Anée Købke

Stort tillykke til Mai Baadsgaard Bruun, der blev Køge Handelsskoles første erhvervsfaglige student årgang ´24. Nu er både den erhvervsfaglige studenterhue og en spændende læreplads hos retten i Roskilde i hus.

Der er spænding blandt Mais ventende familie og venner. De er klar med bobler, flag og lækkerier, og har pyntet bordet fint op i Studentergården - klar til at tage imod den første student fra EUX Business. Døren går op, en lettet Mai kommer ud - og endelig kan Mais lillebror sætte huen med det koksgrå bånd på. Der lyder en jubel da de hører, det er gået rigtig godt i den sidste eksamen. Også skolens direktør Stig Johansen og uddannelseschef Hans Severinsen er klar til at ønske skolens første erhvervsfaglige student tillykke med blomster og bobler.

En glad (og lettet) student

”Jeg glæder mig virkeligt til at prøve kræfter med alt det, vi har lært på skolen - og til en hverdag med fart på, hvor dagene ikke er ens. Til at opleve alle de forskellige afdelinger, og være en del af kulisserne bag,” fortæller Mai.

Mai er blot 19 år. Det lå ikke altid i kortene, at Mai en smuk sommerdag i juni skulle stå her med EUX-huen på. Hun droppede ud af STX, da fagene ikke lige var hende, og hun havde svært ved at se, hvad hun skulle bruge dem til. Hvad skulle hun så?

”Det ændrede sig fuldstændig på EUX Business. Jeg kan bruge alle fagene og hele den forståelse for, hvordan virksomheder hænger sammen. Jeg kan se en mening med fagene, som jeg manglede før, og det har klart motiveret mig,” forklarer Mai om hendes valg.

Det kan også ses det flotte resultat, Mai afsluttede med.

Fra venstre: Stig Johansen, Mai Baadsgaard Bruun og Hans Severinsen

Mai fortæller, at der stadig er en del, der ikke ved hvad EUX er. Det gjorde hun faktisk heller ikke selv. Det var først da hun granskede uddannelsens fag, at hendes interesse blev vagt. Og det er en skam, mener hun:

"Jeg tror, mange glemmer, at der er mange veje til drømmejobbet. Vi skal arbejde i mange år, og man kommer sikkert til at skifte retning undervejs. Her er EUX-uddannelsen god, for det er en virkelig bred uddannelse, der giver dig mange muligheder – både hvis du vil læse videre eller ud i erhvervslivet og have erfaring. Det er et mere bevidst uddannelsesvalg, og det betyder, at vi, der går her, virkelig vil det.”

 Mai fortæller, at de to år er fløjet afsted – til september åbner en ny verden sig, når Mai skal udfolde sine vinger hos Retten i Roskilde:

“I starten tænker man meget på at blive færdig, men de to år er gået stærkt; næsten alt for stærkt. Der er et vildt godt sammenhold på skolen, jeg virkelig kommer til at savne. Alle er virkelig rummelige og har det godt sammen. Men jeg glæder mig også til at prøve mig selv af på lærepladsen.”

Studenterfejringerne på KHS er en ualmindelig fantastisk tid, hvor luften er tung af glæde og stolthed.

Læs også...