Styr på tallene og klar til karriereskift
Marianne Glavid er pantefoged og Helene Kristensen er sosu-hjæper. De ønsker begge at skifte spor for at arbejde med regnskab og bogføring, og har mødt hinanden på vejen mod deres jobskifte på efteruddannelsen i Grundlæggende regnskab.
Marianne Glavind er pantefoged, og har lang erfaring med at holde styr på tal og kontrollere regnskaber fra sit arbejde gennem 11 år i Skat, og dernæst i en kombineret stilling som sagsbehandler og pantefoged i det offentlige.
”Mit arbejde har primært bestået i at kontrollere regnskaber og håndtere opkrævninger. Så det er først på kurset i Grundlæggende regnskab, at jeg har lært at bogføre og fakturere. Jeg vil gerne arbejde med lønafregning, og udregning af løn er faktisk ret avanceret, men underviserens måde at forklare og stille ting op på, gjorde at vi bare gik ind og lavede det. Han havde en evne til at få os alle med. Folk blev faktisk så ivrige at de begyndte at svare, når vi spurgte læreren. Jeg har virkelig fået mod og energi til at gå den vej, og søger lige nu en praktikplads som vejen til min drøm om et bogholderjob i det private her i regionen,” fortæller Marianne Glavind.
Marianne drømmer om et job som bogholder.
Klar til at skifte branche
Helene Kristensen har altid været glad for matematik, men valgte at uddanne sig til social og sundhedshjælper. Nu er hun blevet klar til at skifte branche og forfølge drømmen om et kontorjob med regnskab, og er i gang med sin virksomhedspraktik på Nettos hovedkontor.
”I starten af kurset var alt ret nyt for mig, men efterhånden forstod jeg det hele bedre. Vi har fx lige haft generalforsamling i min andelsforening, og nu giver regnskabet for første gang mening for mig. Efter kurset i Grundlæggende regnskab startede jeg virksomhedspraktik i finansafdelingn hos Netto, hvor jeg fx godkender fakturarer og tjekker korrekt bogføring. På kurset lærte jeg også at anvende excel til at udarbejde budgetter, og i dag anvender jeg den viden til at hjælpe en kollega hos Netto med tabel arbejdet. Jeg er super lærenem, og mine ønsker for fremtiden er et arbejde i en mindre virksomhed, hvor jeg kan arbejde med hele regnskabsdelen" fortæller Helene.
Er et regnskabskursus noget for dig?
Kurset i Grundlæggende regnskab strækker sig over 6 uger, hvor deltagerne får redskaber og viden om arbejdet med bogføring, løn, varelagerstyring, kreditor- og debitorstyring og afstemninger. Det er også muligt at tage enkelte fag på kursusforløbet.
Næste kursusforløb i Grundlæggende regnskab starter på Kursuscentret KHS på Køge Handelsskole den 24. januar 2022 samt den 21. april 2022.
For yderligere information kontakt uddannelsessekretær Mette Grasberger på tlf. 91346652 eller MGRA@khs.dk