#HHX, #EUD Business

Klimaprojekt på Køge Handelsskole

11 elever og 2 lærere fra HHX netop kommet hjem fra Bilbao i Spanien, hvor de på tværs af nationaliteter har arbejdet sammen om at finde på klimaløsninger, der kan implementeres på deres skoler og i lokalområderne.

Af: René Dyja

11 elever og 2 lærere fra HHX netop kommet hjem fra Bilbao i Spanien, hvor de på tværs af nationaliteter har arbejdet sammen om at finde på klimaløsninger, der kan implementeres på deres skoler og i lokalområderne.

Eleverne har lært om FN’s Verdensmål og har diskuteret og forhandlet sig frem til, hvilke 2 klimaløsninger de gerne vil have indført på skolerne.

Idéudvikling af klimaløsninger

I løbet af dagene i Bilbao har eleverne knyttet nye venskaber på tværs af landegrænser, lært om de andre landes kultur og tilgang til klimaløsninger samt talt engelsk hele dagen.

Eleverne fortæller, at det både er meget inspirerende og meningsfyldt at arbejde med at idéudvikle på klimaløsninger. Og det gør det ekstra interessant, at det er på tværs af Europas landegrænser, så man får et indtryk af deres klimaudfordringer samt input fra andre landes måde at tænke klimaløsninger på. 

Klimatopmøde

Det bliver en god jul

René Dyja

Når projektet afsluttes om to år skal eleverne præsenterer deres arbejde på et klimatopmøde på Køge Handelsskole. I marts 2023 skal 10 nye elever til Lübeck, Tyskland, hvor formålet med turen er at markedsføre de 2 klimaløsninger, så flest mulige elever på de 5 skoler kan være med til at give en hånd til klima.

”I vores internationale afdeling glæder vi os over, til at vores elever og undervisere kan være med til at udarbejde bæredygtige tiltag, der kan tages videre til skoler og lokalområdet,” fortæller Inge Jakobsen, der er international koordinator på Køge Handelsskole.

Klima på skoleskemaet

Klimaprojektet 'Erasmus+ Youth Climate Empowerment' som Køge Handelsskole står i spidsen for, går ud på at elever og undervisere fra HHX skal samarbejde med partnerskoler i Holland, Tyskland og Spanien om at udarbejde bæredygtige klimatiltag over de næste to år.

I marts 2023 skal 10 nye elever til Lübeck, Tyskland, hvor formålet med turen er at markedsføre de 2 klimaløsninger, så flest mulige elever på de 5 skoler kan være med til at give en hånd til klima.

Projektet er finansieret gennem Erasmus+, der er EU’s program for uddannelse.

sfs

Læs også...