#HHX

“Jeg har fået en unik mulighed for at gøre en forskel”

Af: Karina Anée Købke

Sådan lød det fra Julie Isabella Henriksen, en tydeligt rørt vinder af Sydbanks rejselegat. Julie blev overrasket til den årlige translokation af Sydbank Køges filialdirektør, Per Kongstad Slot, der kaldte hende op på scenen foran 1000 mennesker og fortalte, at hun var udvalgt til at modtage Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr..

- Jeg havde slet ikke set det komme. Julie blev meget glad og overrasket over legatet fra Sydbank.

Der var glæde at spore, da 19-årige Julie modtog Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr.:

- Jeg havde slet ikke set det komme, så jeg blev meget overrasket. Jeg tog en chance og skrev om mine drømme, og det gav pote. Det betyder alverden for mig og jeg er simpelthen så glad, udbryder Julie, da vi fanger hende efter overraskelsen - med en hvid kuffert indeholdende 10.000 kr. og en flot buket sommerblomster i favnen.

Julie har altid interesseret sig for truede dyrearter, især de store kattedyr. Og med Sydbanks Rejselegat kan drømmen om at bruge et sabbatår på rejse til Afrika og hjælpe både børn og truede dyr gå i opfyldelse:

- Det er en unik mulighed for at gøre en forskel, både for dyr og børn i Afrika. Dyrene kan ikke beskytte sig selv. Men det kan jeg nu på helt tæt hold være med til at gøre. Jeg skal starte med at arbejde som frivillig på Panthera Africa, hvor jeg skal være med til at forbedre dyrevelfærden i dyrereservaterne, der har til formål at sørge for, at de smukke unikke dyr ikke bliver udryddet grundet krybskytteri.

Herefter går Julies rejse videre til Tanzania, hvor hun skal passe og hjælpe til på børnehjemmet ”Usalama Tanzania”:

- Jeg bliver knust af at se og høre om alle de børn, som vokser op i fattigdom og med begrænsede muligheder for at udvikle sig personligt og fagligt. Nu kan jeg være med til at børn og unge får den hjælp og vejledning, som de fortjener.

Og et rejselegat som Sydbanks gør en forskel:

- Selvom jeg ikke alene kan redde hele verden, så gør det mig glad at vide, at jeg nu kan være med til at gøre en forskel, og ikke bare se med fra sidelinjen. Jeg vil være med til at hjælpe sårede dyr, forbedre levevilkårene for børn og dyr og generelt bare give alt hvad jeg har, for at gøre verden til at bedre sted. Så jeg er meget lykkelig over at modtage Sydbanks Rejselegat, siger en glad Julie.

Fra venstre: Sydbanks filial-direktør Per Kongstad Slot, legatmodtager Julie Henriksen og direktør på Køge Handelsskole Stig Johansen.

Nyd det

Det var 8. år i træk, at Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr. blev givet til en nybagt student på Køge Handelsskole. Og Sydbanks direktør, Per Kongstad Slot havde kun ét råd, til Julie:

- Rejs ud, vær nysgerrig, lær af andre - og kom så hjem og gøre os andre klogere. Og nyd det!


Også Stig Johansen, direktør på Køge Handelsskole glæder sig over, at Sydbank giver skolens elever mulighed for at få et større udsyn:

- På Køge Handelsskole har vi et stort fokus på internationalisering og globalisering og Sydbanks Rejselegat på 10.000 kr. støtter os i vores ønske om at klæde vores elever på til at begå sig i en global verden, siger Stig Johansen.

Drøm om at starte dyrereservat

Julie er lige blevet færdig på handelsgymnasiet med et flot resultat. Et enigt dommerpanel udvalgte Julie til Sydbanks Rejselegat, og det med god grund. Julie brænder for at gøre en forskel i verden.

- Min store fremtidsdrøm er at starte mit eget reservat i Afrika og hjælpe truede dyr. Det kræver selvfølgelig rigtig meget på alle fronter, men nu får jeg en forsmag på det, fortæller Julie.

Men til en start venter Afrika – takket være Sydbanks Rejselegat.Stort tillykke med både hue og legat til Julie.


Din drøm kan starte på HHX - Læs mere om Handelsgymnasiet.


Læs også...