#HHX

Godt klædt på til iværksætterlivet

Af: Karina Anée Købke

Iværksætterdrømmen lever stadig. Tre af vores elever fra 2.g deltog forleden i DM i Entreprenørskab med deres forretningsidé, der har bragt dem videre fra først skolemesterskaberne og siden regionsmesterskaberne til DM. Det blev ikke til en finaleplads, men det har blot givet de tre iværksættere endnu mere blod på tanden.

- Det har været en kæmpe stor oplevelse at være med til DM, selv om vi ikke vandt. Vi har fået et glimt af iværksætterverden og har set, hvad man kan opnå, hvis man vil det. Og det vil vi - DM har blot givet os endnu mere mod på at forfølge vores drøm, og vi vil helt sikkert arbejde videre med vores idé.


Sådan fortæller vores tre iværksætterelever fra 2.g på HHX, Lukas, Patrik og Jacob, der netop er landet efter at have været til DM i Entreprenørskab.

Godt klædt på til iværksætterlivet

Jeg blev solgt i første modul i innovation,"fortæller Lukas, der gennem undervisningen har fået øjnene op for iværksætterlivet:

- Det hele spiller. HHX klæder os i den grad på til iværksætterlivet, hvis det er det, man vil. For os har det været afgørende, at fagene er relevante og aktuelle. I engelsk læser vi f.eks. om en entreprenør, der har startet egen virksomhed. I afsætning lærer vi om relevante modeller og laver analyser af, hvordan man stater virksomhed op og i virksomhedsøkonomi lærer vi at udarbejde budget. Der er en synergi blandt fagene, der arbejder hen imod det samme, fortæller Lukas. 


Danmarksmesterskabet i Entreprenørskab er kulminationen på undervisningsforløbet Company Programme, hvor elevteams fra hele landet lærer at omsætte ideer i praksis. Til DM blev elevernes idéer bedømt af erhvervs- og organisationsfolk.

Erhvervsministeren gav ord med på vejen

Både de tre Køgeiværksættere og de øvrige DM-deltagere fik flotte ord med på vejen fra erhvervsminister Simon Kollerup, der åbnede DM i Entreprenørskab:

- I har alle sammen potentialet til at blive iværksættere. I kan grundlægge de nye, store erhvervsvirksomheder. Drivkraften, I bærer i jer, er supersmuk og ikke mindst vigtig for vores samfund. I er med til at skabe de løsninger, der kan skabe en bedre verden for os alle sammen. Jeg håber, at I vil blive ved med at udvikle nye løsninger for et bedre, et mere bæredygtigt og rigere Danmark, sagde han blandt andet.

Der er fuld fart på de tre unge iværksættere fra Køge. De har indrettet et kontor på Køge Handelsskole, hvor de knokler videre med opstarten af deres firma, samtidig med at de passer deres gymnasieuddannelse. De har allerede indgået samarbejde med en forhandler og en restaurant i Køge, og er i kontakt med andre potentielle forhandlere.

- Vi får den bedste sparring af vores undervisere, der også hjælper os med at sætte os i forbindelse med netværk som Connect Køge og andre opstartsfællesskaber, fortæller de.


Lukas, Patrik og Jacob havde selv designet deres stand til DM.

Læs også...