#HHX

Erasmus+ klimaprojekt på Køge Handelsskole

Af: Karina Anée Købke

På Køge Handelsskole er klima en del af mange af fagenes pensum, og klimaudfordringer kommer i højere grad til at spille en rolle for vores elever i fremtiden. 

Derfor er 11 elever og 2 lærere fra HHX netop kommet hjem fra Bilbao i Spanien, hvor de på tværs af nationaliteter har arbejdet sammen om at finde på klimaløsninger, der kan implementeres på deres skoler og i lokalområderne.

Eleverne har lært om FN’s Verdensmål og har diskuteret og forhandlet sig frem til, hvilke 2 klimaløsninger de gerne vil have indført på skolerne.

Idéudvikling af klimaløsninger

I løbet af dagene i Bilbao har eleverne knyttet nye venskaber på tværs af landegrænser, lært om de andre landes kultur og tilgang til klimaløsninger samt talt engelsk hele dagen.

Eleverne fortæller, at det både er meget inspirerende og meningsfyldt at arbejde med at idéudvikle på klimaløsninger. Og det gør det ekstra interessant, at det er på tværs af Europas landegrænser, så man får et indtryk af deres klimaudfordringer samt input fra andre landes måde at tænke klimaløsninger på. 

Klimatopmøde

Når projektet afsluttes om to år skal eleverne præsenterer deres arbejde på et klimatopmøde på Køge Handelsskole. 

”I vores internationale afdeling glæder vi os over, til at vores elever og undervisere kan være med til at udarbejde bæredygtige tiltag, der kan tages videre til skoler og lokalområdet,” fortæller Inge Jakobsen, der er international koordinator på Køge Handelsskole.


Klima på skoleskemaet

Klimaprojektet 'Erasmus+ Youth Climate Empowerment' som Køge Handelsskole står i spidsen for, går ud på at elever og undervisere fra HHX skal samarbejde med partnerskoler i Holland, Tyskland og Spanien om at udarbejde bæredygtige klimatiltag over de næste to år.

I marts 2023 skal 10 nye elever til Lübeck, Tyskland, hvor formålet med turen er at markedsføre de 2 klimaløsninger, så flest mulige elever på de 5 skoler kan være med til at give en hånd til klima.

Projektet er finansieret gennem Erasmus+, der er EU’s program for uddannelse.


Copenhagen Cartel underviser elever fra HHX i bæredygtig innovation

En af ’Løvens hule’ virksomhederne, Copenhagen Cartel, besøgte innovations-eleverne på HHX.

Virkeligheden ind i undervisningen

Partnerskab med lokale virksomheder giver en ny dimension til undervisningen på HHX.

Matchmaking mellem elever og virksomheder

Både elever og virksomheder fik gjort sig attraktive overfor hinanden til Job- og karrieredag.

Læs også...