#HHX

ENDELIG blev det igen muligt at rejse ud i verden

Af: Karina Anée Købke

Østeuropæisk rundtur, Toscana, Rom, Berlin, Nice, Milano og Malaga – endelig blev det igen muligt for vores elever på Handelsgymnasiet at tage på studieture og opleve anderledes kulturer og andre måder at leve og drive virksomheder på.  

Rejseberetninger

Læs lige disse skønne rejseberetninger fra Toscana og Nice.


3b skriver sådan om studieturen til Toscana, der viser spændvidden af deres oplevelser:

Vores dage gik med undervisning og fortælling om renæssancen i fortryllende Lucca. Cykeltur på bymur og bjergvandring. Rundvisning i Mediciernes Hus i Firenze. Bjergkørsel ad små, snoede veje til Doganaccia, gondollift op til dalen i et adventure-område, hvor den stod på klatring og bobslæde. Vi var på virksomhedsbesøg hos en økologisk olivenolieproducent, hvor vi fik historien om de to unge brødre, som arvede gården efter deres far og farfar. Deres bedsteforældre var flygtet fra det nordlige Italien under anden verdenskrig, og slog sig ned i denne dal. I 1951 havde farfaren sparet nok penge op, så familien kunne købe 6 ha land og starte en olivenproduktion. Klassen fik et foredrag i olivenlunden og fik te lavet af olivenblade. Turen bød også på masser af pasta og afkøling i Middelhavets brusende bølger.

Kh. fra rejselærerne Kasper & Astrid


Rejseberetning fra Nice, hvor 3rs havde en travl, men skøn uge i det sydfranske.

En uge, hvor solen begunstigede dem med sine stråler og havet lyste blåt:

I 𝐌𝐨𝐧𝐚𝐜𝐨 oplevede vi, hvordan rigdom kommer til udtryk i store biler og kasinoer, og vi fik erfaring med en lille fyrstestat, der står uden for fælleseuropæiske aftaler om f.eks. roaming. Det var lærerigt.

Byliv blev erstattet med en smuk vandretur i 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐞𝐧𝐜𝐞, hvor vi fik sved på panderne, gode samtaler og indtryk af, hvordan livet leves på afstand af storbyen Nice.

I 𝐍𝐢𝐜𝐞 undersøgte vi forbrugeradfærd, serviceniveau og løste gruppevis en opgave herom, som blev fremlagt på engelsk. Vi besøgte også det nationale sportsmuseum, som især viste noget om sportens stigende betydning og hvordan mediernes rolle er i sporten.

Og så besøgte vi 5 forskellige kunstmuseer for at analysere museumsformidling og kunstværker med fokus på køn. Der blev heldigvis også tid til en fælles bowlingtur, fællespisning, gåtur til et smukt vandfald og strandture.

Kh. rejselærerne Camilla og Maja


Studieture er en del af Handelsgymnasiets DNA

Vil du opleve verden, mens du studerer? HHX er svaret.


Læs også...