Elever udvikler plejehjemmenes dag
#EUX Business

Elever fra EUX Business udvikler ’Plejehjemmenes Dag’ i Køge Kommune

Af: Karina Anée Købke

I foråret ’24 inviteres kommende plejehjemsbeboere, deres familier og frivillige hjælpere til 'Plejehjemmenes Dag'. Elever fra EUX Business-uddannelsen på Køge Handelsskole har i et unikt samarbejde med ledere fra Køges plejehjem udviklet eventet 'Plejehjemmenes Dag'. Dette initiativ sigter mod at give kommende beboere, frivillige besøgsvenner og pårørende muligheden for at opleve plejehjemmene i Køge Kommune.

Mange kender 'Efterskolernes Dag'. Men nu har elever fra EUX Business hjulpet plejehjemmene i Køge med at udvikle begivenheden 'Plejehjemmenes Dag'. En dag, der kan vise plejehjemmene frem på en attraktiv og underholdende måde. Blandt idéerne var jazzmusik, tryllekunstnere og informative rundvisninger med beskrivende plancher på plejehjemmene. Disse forslag blev præsenteret af eleverne for Ghita Galla, Jeanett Povlsen og Jens Petersen fra tre af Køge Kommunes plejehjem som deres vision for et vellykket event.

Et unikt samarbejde
De tre plejehjemsledere havde henvendt sig til Køge Handelsskole for at få idéer til, hvordan et sådant årligt tilbagevendende event bedst kunne udvikles:

”Vi ville gerne have idéer til, hvordan vi gør dagen attraktiv for både pårørende, frivillige og ikke mindst beboerne. Og idéer til, hvordan vi bedst når ud med budskabet om, at dagen findes,” fortæller Jens Petersen fra plejehjemmet Tingstedet.

Derfor præsenterede eleverne deres idéer til aktiviteter på dagen, der kan tiltrække, og fremlagde et bud på logo, en plakat samt et budgetregnskab.

"Eleverne har været meget engageret i opgaven, og har brugt det, vi lærer i timerne i praksis. Det det har helt sikkert givet dem en masse læring og indsigt," siger Thomas Nielsen, underviser på Køge Handelsskole.

Stina Grube, uddannelsesleder på Køge Handelsskole, understreger også samarbejdets betydning:

"Vi er glade for samarbejdet med Køges plejehjem. Det er uhyre værdifuldt; vores elever får ikke kun praktisk erfaring med eventplanlægning og problemløsning, de bidrager også positivt til lokalsamfundet. Det er en win-win situation for alle involverede parter.”

Stina Grube, Thomas Nielsen, Ghita Galla, Jeanett Povlsen og Jens Petersen agerede 'dommerpanel', da eleverne fremlagde deres gode forslag.

Vi kan alle lære af hinanden
Stig Johansen, direktør for Køge Handelsskole påpeger, at dette vigtige og væsentlige samarbejde har en positiv indflydelse på alle involverede:

”Vi kan alle lære af hinanden, og den synergi der opstår, når vi sparrer med hinanden på tvær af organisationer er yderst værdifuld for alle parter.”

Bent Sten Andersen, formand for Ældre- og Sundhedsudvalget i Køge Kommune, ser også projektet som et godt eksempel på, hvordan vi på tværs af aldre, institutioner og fagligheder kan inspirere hinanden:

”Det er skønt at se de unges engagement, og hvordan det kan lykkes at få ideer, der bliver taget rigtig godt imod af plejehjemmene.”

EUX elever udvikler 'Plejehjemmenes dag'.

Læs også...