#EUX Business

Demokratiets dag på EUX Business

Af: Karina Anée Købke

Samfundsfag introduceret på en særlig måde: Eleverne på EUX Business deltog i livlige diskussioner om forskellige politiske dilemmaer, engagerede sig i spændende workshops og paneldebatter samt opnåede en dybere indsigt i samfundets strukturer under afholdelsen af 'Demokratiets Dag'.

Den politiske dialog blev trukket helt ind i klasseværelserne, da Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og otte ungdomspolitikere fra forskellige politiske ungdomspartier besøgte Køge Handelsskole, hvor de stod for Demokratiets dag; en dag med politik i øjenhøjde.

Debat

Under kyndig vejledning af ungdomspolitiske repræsentanter deltog EUX-eleverne i workshops. Her blev de udfordret til at tage stilling til udsagn som "Skal skatten sænkes?" eller "Skal det være gratis at gå til tandlæge?" Efterfølgende blev de bedt om at begrunde deres valg. EUX-eleverne arbejdede sig herefter frem til en rangordning af politiske dilemmaer og præsenterede deres argumenter. Den efterfølgende paneldebat, baseret på emner valgt af eleverne selv, viste, at politiske spørgsmål ofte er komplekse og nuancerede.

Workshop med politiske dilemmaer

Uddannelseschef på Køge Handelsskole, Hans Severinsen, mener at det er vigtigt at skabe de bedste rammer for vores elever, så de rustes til at blive aktive samfundsborgere:

"På EUX Business vægter vi undervisningsdage med input udefra, som her til demokratiets dag. Det giver vores elever mulighed for at diskutere og udvikle deres holdninger, og jeg er helt sikker på, at vores elever er blevet klogere på politiske dilemmaer efter i dag.”

Det blev en berigende dag for alle, hvor demokratiets fundament blev udforsket af engagerede elever. 

Læs mere om EUX Business-uddannelsen.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.