#HHX

Copenhagen Cartel underviser elever fra HHX i bæredygtig innovation

Af: Karina Anée Købke

En af ’Løvens hule’ virksomhederne, Copenhagen Cartel, besøgte innovations-eleverne på Køge Handelsgymnasium. Stifter, Katrine Lee Larsen, gav eleverne et indblik i at skabe bæredygtige virksomheder, som hun anser for det vigtigste – og hun gav i den grad iværksætter-inspiration videre.

Copenhagen Cartel stifter - Katrine Lee Larsen - fortæller om hendes iværksætterrejse. Hun var med i ’Løvens hule’ i 2020. Siden er det gået stærkt fremad.

Det handler om at give noget videre. Auditoriet på Køge Handelsskole var fyldt og man kunne høre en knappenål falde til jorden, da stifter Copenhagen Cartel, Katrine Lee Larsen, der var med i ’Løvens hule’ i 2020, indtog Køge Handelsgymnasium og holdt inspirationsoplæg for eleverne om sin ongoing iværksætterrejse, hvor bæredygtighed er helt centralt.

”Jeg har lige holdt oplæg for eleverne i innovationsklasserne, de havde vildt mange fede spørgsmål. Vi har talt meget om bæredygtighed og innovation, og dét, at starte sin egen virksomhed, så jeg glæder mig virkelig meget til at se resultatet af elevernes kommende projekter,” fortæller Katrine Lee Larsen.


Der var fuldt fokus, da Katrine fra Copenhagen Cartel fortalte om hvordan hun startede sit iværksættereventyr.

Iværksætter-skole

Oplægget fra Copenhagen Cartel blev startskuddet til elevernes arbejde med at udvikle idéer ift. hvordan virksomheden kan vækste i fremtiden. Og de fik stor inspiration af at høre om virksomhedens vej fra idé til realisering.

”Jeg går på HHX fordi jeg har et ønske om at blive iværksætter, og jeg blev virkelig inspireret af at høre Katrines oplæg. Det er fedt, at hun har kæmpet for at skabe noget med et ’purpos’; i stedet for blot at starte et ’normalt’ tøjbrand. Det betyder meget at høre, hvordan andre har startet deres virksomhed. Om alt dét, de har lært ved at gøre det, som vi andre kan tage til os,” siger Emilie fra 3.m.

Emilie bakkes op af Jonas fra 3.g, der har startet virksomheden Glope, under hans gymnasietid på HHX:

”Det er utroligt lærerigt at høre om andres iværksætterrejser. Særligt dét med, at man skal nyde processen på trods af udfordringer”,” siger Jonas Sørensen, der håber på, at virksomheden Glope, han har startet sammen med to andre fra studiet, vil vokse vildt. 


Jonas og Katrine taler om udvikling af bæresdygtige virksomheder.

Udvikler tiltag til Copenhagen Cartel

Eleverne skal nu anvende teori fra undervisningen til at arbejde med idégenereringsteknikker og undertsøge samfundstrends inden for cirkulær økonomi – så de kan komme med deres bud på fremtidsmuligheder til Copenhagen Cartel.

Katrine Lee Larsen kårer de endelige vindere ud fra videopræsentationer, som hun bedømmer fra solskinsstaten LA i USA.

Branding fra hjertet.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.