Elever hjælper virksomheder i Málaga
Ni elever fra EUD og EUX på Køge Handelsskole er rejst sydpå for at hjælpe lokale virksomheder i Malaga med markedsføring. De næste to uger går eleverne på spansk sprogskole om formiddagen, og sammen med andre unge arbejder de med markedsføring hver eftermiddag.
Vores partner i Malaga Joost Jong og nogle af eleverne i fuld gang med planlægning
”Eleverne er blevet præsenteret for hver deres virksomhed, og virksomhedsejerne har fortalt om nogle af de udfordringer, de står overfor. Dem skal eleverne nu arbejde sammen med elever fra andre lande om at løse,” fortæller Mia Ellman, der er en af de undervisere, som er rejst til Malaga med eleverne.
Eleverne skal bruge deres handels-kompetencer til at komme med bud på løsninger til virksomhederne. Denne gang arbejder eleverne med to caféer. Den ene er en ren vegansk café og den anden en butiksfusion mellem café og cykelbutik. Der er ikke mange cykler eller veganere i Malaga, så begge virksomheder har en udfordring med at komme igennem ’lydmuren’ og gøre deres vision kendt i området.
Læring ’på hovedet’
”Det er super-spændende at se eleverne folde sig ud i nogle helt anderledes rammer. Her skal de selv ud af busken fra starten - lige fra at præsentere sig selv på engelsk/spansk til at stille alle de gode spørgsmål til virksomhederne. De gode spørgsmål er i virkeligheden dét, der gør den store forskel. Her er det ikke en lærer, som fortæller dem hvad de skal vide, men de skal selv analysere en virksomhed og sætte deres kreativitet i spil. Det er læring ’på hovedet’ og de lærer problemløsning i ’det virkelige liv’, fortæller underviser og international koordinator Gitte Dyrløv, der også er sammen med eleverne i Malaga.
Restaurant og café Le Viv i Malaga. Hvordan griber vi det an?
Rykker personlige og faglige grænser
Alle arbejder i blandede internationale grupper og arbejder derfor hele dagen på engelsk. Det er markedsføring i praksis fra 0 til 100 på få sekunder. Allerede den første dag var eleverne super klar og havde mange gode spørgsmål til virksomhedsejerne om deres virksomheder.
”Det er virkelig fedt at arbejde med at udvikle løsninger til virksomhederne. Vi har også allerede fået rykket en del grænser både personligt og professionelt,” fortæller eleverne, der samtidig nyder varmen og de anderledes skoledage i Malaga.
Den sidste dag i projektet skal eleverne mødes med virksomhedsejerne og på engelsk fremlægge deres idéer til nye tiltag. Elevernes ophold i Malaga er støttet af EU’s uddannelsesprogram Erasmus+.