#EUX & EUD Business

Finansuddannelsen kan nu tages på Køge Handelsskole

Af: Karina Anée Købke Af: Irina Hilma

Som noget nyt udbydes finansuddannelsen nu på Køge Handelsskole; en uddannelse, der er særdeles eftertragtet både i erhvervslivet og blandt skolens elever.

Der er stor efterspørgsel efter elever, som behersker både praktiske færdigheder og teoretisk viden, hvilket er kendetegnende for EUX Business-elever. Og med den nye finanslinje på EUX Business åbner Køge Handelsskole dørene for en ny generation af finansielle eksperter. Så hvis du drømmer om at arbejde med investering, regnskab eller risikostyring, kan du nu forfølge denne drøm på Køge Handelsskole.

"Finansuddannelsen er en eftertragtet uddannelse, og vi oplever stor efterspørgsel i erhvervslivet efter de kompetencer, eleverne opnår," siger Stig Johansen, direktør på Køge Handelsskole.

Også eleverne på EUX Business har haft et ønske om at kunne udforske og specialisere sig inden for økonomi og finans.

"EUX Business er en forholdsvis ny uddannelse, som nu har skabt større interesse for finans blandt vores erhvervsfaglige studerende, hvilket igen også har øget virksomhedernes interesse," forklarer uddannelseschef Hans Severinsen og tilføjer:

"Den finansielle sektor er en central del af det erhvervsliv, vi uddanner til, og eleverne fra EUX Business forstår både de praktiske og de teoretiske aspekter, hvilket gør dem særdeles eftertragtede."

Finansverden hitter
En af Køge Handelsskoles EUX-elever, der har valgt finansvejen, er Mille. Hun har taget den erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business og er nu i lære som finanselev hos Danica Pension:

"EUX Business har givet mig et solidt forspring samt et dybdegående kendskab til, hvordan virksomheder fungerer. Som finanselev fra EUX Business får man en unik chance for at træde ind i en branche, som ellers kan være svær at få adgang til som ung."

I Køge og omegn er der mange muligheder for elever med en finansiel baggrund.

”De kommende finanselever kan drage fordel af at være tæt på mange virksomheder i branchen her i Køge," afslutter Stig Johansen.

Læs mere om finansuddannelsen.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.