Kan man vinde kampe uden at træne?
Jesper Lenskjold beskriver sig selv som en anden leder, der i dag ved mere om sig selv, og er blevet styrket i sin lederrolle - efter at han i stor stil har ’trænet’ sin lederstil på Diplomlederuddannelsen på Center for Diplomledelse i Køge.
”Som leder spiller man mange kampe, men man træner ofte aldrig”, lyder det fra Jesper Lenskjold, der har arbejdet som leder i mange år uden at have taget en egentlig lederuddannelse. Men noget manglede, kunne han mærke:
”På Diplomlederuddannelsen fik jeg mulighed for at ’øve min lederrolle’ og sparre med de andre. Det har givet mig en langt dybere forståelse for mine ledelsesudfordringer, og jeg føler mig mere afklaret og rolig i mit job og de beslutninger, jeg træffer hver dag. Diplomlederuddannelsen holder ledelsesopgaven ud i strakt arm, så tingene bliver helt tydelige. Personligt er jeg også selv blevet mere tydelig i min kommunikation overfor dem, jeg leder,” forklarer Jesper Lenskjold, der er kommerciel chef i en servicevirksomhed i Køge.
Turbo på udviklingen af ledelsesstilen
Jesper beskriver sig selv som en anden leder end før, han tog diplomlederuddannelsen.
”Nærmest uden du opdager det, udvikler du din egen ledelsesstil voldsomt. For diplomlederuddannelsen handler i lige så høj grad om at være bevidst om dét, man gør. Mange gange har man jo den rigtige mavefornemmelse. Det har klart givet mig et stærkere ståsted, efter at være blevet bekræftet i, at jeg gjorde det rigtige,” fastslår Jesper Lenskjold.
Jesper fortæller, at på Center for Diplomledelse fylder det praksisorienterede mere end akademiske, og det har gjort, at han har kunne anvende teorierne direkte i hans daglige arbejde.
”Vi fik mulighed for at prøve tingene af på holdet, og fandt ud af hvad der virkede eller ikke virkede. Jeg har f.eks. fået øjnene op for, at jeg i forandringsprocesser kan være lidt for hurtig til at komme videre, og at jeg skal blive bedre til at huske, at have alle med og være mere tålmodig,” siger Jesper Lenskjold.
I samme båd
For Jesper var det særligt givende at sidde på skolebænken med andre, der var i samme båd. Han fortæller videre, at dialogen undervejs med de andre diplomledere var uvurderlig:
”Som ledere havde vi en forståelse for hinandens hverdagssituationer – til trods for, vi kom fra vidt forskellige brancher. Vi fik nogle værktøjer til at sige ’nå ja’, det er jo bare en rolle – lederskabet, og lærte på den måde at se os selv udefra. Lederrollen og opgaverne kan ses fra mange tårne, og netop det er vigtigt at have med i hverdagen, for at få en bedre forståelse for hele arbejdsgruppen, og deres individuelle ståsteder. Det gav en dyb refleksion, når vi skulle beskrive vores udfordringer fra hverdagen og koble dem sammen med teorien. Kombinationen mellem arbejdsdagene og at møde på uddannelsen, gav os mulighed for at gøre teorien levende ved at bruge den sideløbende på arbejdspladsen,” fastslår Jesper Lenskjold.
Center for Diplomledelse i Køge
Center for Diplomledelse starter et nyt diplomlederhold 22. marts 2022.
6. januar starter modul 2. Se mere på www.centerfordiplomledelse.dk