Voksenuddannelser i tværnationalt fokus

Af: Karina Anée Købke

Køge Handelsskole koordinerer et treårigt samarbejde mellem fem europæiske lande - Danmark, Italien, Belgien, Spanien og Ungarn, hvor Voksenuddannelse til debat: EU-projekt vil nytænke uddannelser til voksne i alle EU-lande debatteres og nytænkes. Deltagerne i projektet har netop afholdt endnu et projektmøde denne gang i Belgien.

Det er vigtigt, at have dialog om, hvordan man nytænker uddannelser til voksne. Et af målene med projektmødet var derfor, at forene forskellige holdninger og udvikle en fælles tilgang.

"Vi fik talt om forventninger og ansvarsfordeling, men også sparret med hinanden om lokale og nationale erfaringer inden for voksenuddannelsesområdet. Det overordnede mål med projektet er, at drøfte internationale erfaringer, og derigennem arbejde med at skabe en fælles læringsplatform til inspiration for voksenuddannelser i alle EU-lande,” forklarer Irina Grauengaard, der sammen med Finn Arvid Olsson er projektkoordinatorer fra Køge Handelsskole.

Det tre-årige projekt er en del af EU-programmet ERASMUS+ og går under navnet Strategic Partnership-projekt for voksenuddannelse – ’Financial Literacy Training for "Outside the Labour Force Adults’.

Interesserede kan læse mere om OLFA-projektet på

Facebook

Instagram: olfa_project

Kulturmøde

Turen bød desuden på guidede kulturelle og historiske ture blandt de mange seværdigheder i Turnhout og Antwerpen, hvor deltagerne fik indsigt i Belgisk kultur samt traditioner.

Læs også...