VOXPOP: Uddannelserne på Køge Handelsskole

Af: Karina Anée Købke

På Køge Handelsskole har vi tre ungdomsuddannelser, der alle har fokus på business. Men hvordan er det at være elev på EUD Business, Handelsgymnasiet HHX og på EUX Business? Det har vi spurgt tre elever om:

Hvordan er det at gå på EUD Business?
Camilla fortæller:

Hvorfor valgte du EUD Business?

- Jeg drømmer om at blive indkøbsassistent, og der er EUD Business den hurtige vej – og så er fagene super interessante. Hvad fylder meget ?
- Der er en rigtig god blanding af det sociale, faglige og lektier.
Jeg er særligt vil med fagene Afsætning og Virksomhedsøkonomi.

Hvad skal man tænke over før man vælger EUD Business?
- Man skal have lyst til at arbejde med mennesker, salg, events og handel. Og så skal du have lyst til at arbejde praktisk fremfor at sidde med næsen i en bog. Du har meget praktisk undervisning mens du er på uddannelsen - og du bliver hurtigt klar til at komme ud i lære, da EUD Business kun tager et år.Hvordan foregår undervisningen typisk? 
Og hvor meget tid skal man bruge på lektier/opgaver?
- Vi får et oplæg fra vores underviser, og så arbejder vi med opgaver selvstændigt eller i grupper. Det er en meget praktisk uddannelse - så I gennemsnit 15 minutter om dagen.Hvad skal du bruge uddannelsen til?
- Jeg vil være indkøbsassistent – men der er mange muligheder for at få en god læreplads hvis du vælger EUD Business, og du kan tage uddannelsen i mange retninger.Hvordan er det at gå på Handelsgymnasiet HHX? 
Mathilde fortæller:

Hvorfor valgte du HHX?
- I folkeskolen var jeg glad for de mere matematiske fag, og det vidste jeg, at jeg kunne sætte fokus på hér - Det vigtigste for mig var, at jeg havde lyst til fagene.Hvad fylder meget?

- Jeg synes det sociale fylder meget. Og så er det vigtigt, at du har lyst til at lære en masse.
Jeg synes det er spændende med de mange tværfaglige opgaver vi har, f.eks. SO-forløb og Erhvervscase. Her sætter man sig enten ind i en bestemt virksomhed, eller arbejder med noget relevant, som sker i verden lige nu.
 Vi arbejder i grupper hvor vi analyserer en virksomhed. Ud fra analysen finder vi frem til virksomhedens udfordringer, som vi udarbejder et løsningsforslag ud fra. Til sidst i forløbet skal vi op og forsvare og præsentere hele udviklingen fra start til slut.

Hvad skal man tænke over før man vælger HHX?

- Hvad du gerne vil bruge uddannelsen til. Du behøver ikke vide konkret hvad du vil efter gymnasiet, men mere hvilke faglige kundskaber, du kan tage med videre efterfølgende.Hvordan foregår undervisningen typisk?
Og hvor meget tid skal man bruge på lektier/opgaver?
- Vi får en kort præsentation af, hvad vi skal gennemgå i modulet, vi får gennemgået teori, og efterfølgende arbejder vi med teorien enten selvstændigt eller i mindre grupper.
 I gennemsnit bruger jeg 1 time hver eller hver anden dag på lektier. Det er altid et højdepunkt efter en afsluttende eksamen, men også vores fredagscaféer eller sidste skoledag for 3.g'erne er mega fede.Hvad vil du bruge din studenterhue fra HHX til?

- Jeg er ikke 100 % sikker, der er vildt mange muligheder. Måske vil jeg læse videre på CBS. Mit drømmejob lige nu er at blive noget med medie-design, og måske starte egen virksomhed.Hvordan er det at gå på EUX Business? 
Sofie fortæller:

Hvorfor valgte du EUX Business?

- Jeg vil arbejde med handel og salg. Jeg valgte uddannelse ud fra det, jeg kan bruge den til efterfølgende. EUX Business giver både mulighed for at læse videre og gå i lære.

Hvad fylder meget på din uddannelse?

- Vi har et super godt sammenhold i klassen, og vi får lært en masse. Jeg synes også, at lærerne går meget op i hvordan det går med os - både fagligt, socialt og personligt. Jeg synes, de anderledes fag vi har er vigtige at fremhæve. Nogle af fagene kender du, såsom dansk, engelsk og matematik - men vi har også nye fag som f.eks. afsætning og virksomhedsøkonomi. Og når du starter, gør lærerne alt for, at man får det bedste sammenhold i klassen med introtur og en masse aktiviteter.

Hvad skal man tænke over før man vælger EUX Business?

- Du kan både starte din karriere i en virksomhed eller læse videre – Det er en meget bred uddannelse inden for kontor, handel, event, finans og salg, det vil altså sige at der er mange forskellige retninger du kan gå bagefter.

Hvordan foregår undervisningen typisk? 
Og hvor meget tid skal man bruge på lektier/opgaver?
- Vores undervisning starter for det meste et oplæg om hvad vi skal gennemgå i dag, så har vi teori inden vi arbejder med en opgave, enten i grupper eller selvstændigt. Vores lærere er dygtige og hjælpsomme, så man kan altid få hjælp til opgaverne.  Vi får tid til opgaverne i timerne, så hvis man arbejder produktivt, når man næsten altid at blive færdig med opgaven inden timen slutter. Der er også lidt teori, du skal læse hjemmefra.

Hvad skal du bruge EUX Business til?

- Jeg drømmer om at arbejde med salg og handel mellem virksomheder og kunder.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.