Rekordstort antal unge har søgt om optagelse på Køge Handelsskole

Af: Karina Anée Købke

De første ansøgertal er i dag tikket ind på landets ungdomsuddannelser. På Køge Handelsskole slår ansøgertallene rekord på alle uddannelsesretninger. Hele 392 unge har ønsket Handelsgymnasiet HHX som 1. prioritet. Men det kapacitetsloft, der er indført på landsplan i år, betyder at skolen lige nu må afvente, om Region Sjælland og undervisningsministeriet vil hæve kapacitetsloftet og derved give plads til alle ansøgere.

Rekordmange unge har lyst til at tage deres ungdomsuddannelse på Køge Handelsskole. Men det regeringsbestemte kapacitetsloft på 330 elever betyder, at 62 elever lige nu ikke kan få opfyldt deres første prioritet; Handelsgymnasiet HHX på Køge Handelsskole. 

”Vi er selvfølgelig rigtig glade for, at så mange unge har lyst til at tage deres uddannelse på Køge Handelsskole. Men vi er selvsagt ærgerlige over, at vi lige nu skal afvente besked om, hvorvidt alle eleverne, der har ønsket skolen som 1. prioritet, får lov til at starte hos os - særligt på de unge menneskers vegne,” siger Stig Johansen, der er direktør på Køge Handelsskole.

Et betydningsfuldt valg
Køge Handelsskole har medarbejderkapacitet, plads og kan sagtens rumme alle de elever, der har søgt om optagelse.

”Derfor er det ekstra ærgerligt, at vi risikerer at sende nogle unge mennesker videre til andre uddannelsesinstitutioner, selvom de rent faktisk ønsker at tage deres gymnasieuddannelse her på skolen,” fastslår Stig Johansen og understreger, at valget af ungdomsuddannelse er et overordentligt betydningsfuldt valg for de unge mennesker:

”Det aspekt synes jeg, at man har glemt i lovgivningen. Det er en skam, også når det politiske landskabs ønske er, at alle unge skal tage en ungdomsuddannelsen. ”

Der er håb endnu
Stig Johansen påpeger, at Køge Handelsskole løbende følger op på ansøgertallene:

”Men Køge Handelsskole må som alle andre uddannelsesinstitutioner - og ansøgere - væbne sig med tålmodighed, da de endelige fordelinger først offentliggøres i slutningen af maj. Men der er ingen tvivl om, at hvis vi får lov, så vil vi selvfølgelig byde alle de unge, der har valgt vores skole, velkommen”.

 Alle ansøgere vil senest den 1. juni få besked om, hvorvidt Køge Handelsskole bliver deres kommende uddannelsessted.  Det er også stadig muligt at søge ind på det erhvervsfaglige gymnasium EUX Business, hvor Køge Handelsskole også har oplevet et rekordstort ansøgertal. Her er der ikke noget kapacitetsloft. Det er også fortsat muligt at blive optaget på erhvervsuddannelsen EUD Business, der heller ikke er begrænset af kapacitetsloft.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål til optag og uddannelserne.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.