Projekt sætter spot på de problemer, der påvirker flygtninge

Af: Karina Anée Købke

Ny bog sætter fokus på social integration af flygtningen. Bogen er kulminationen på et Erasmus+ projekt “InteGREATing Stories”, der har haft til formål, at gøre opmærksom på ting, der påvirker flygtninge - samt at opfordre til accept af hinandens forskelligheder. Køge Handelsskole var vært for det sidste og afsluttende projektmøde, hvor de internationale projektpartnere mødte borgmester Marie Stærke på rådhuset og besøgte Center for Dansk og Integration,(CDI), hvor de fik et indblik i hvordan vi lærer flygtninge dansk. Elever fra Køge Handelsskole har været med igennem hele projektet - og de står bag historierne i bogen.

“GREAT” projektdeltagerne fra henholdsvis Portugal, Rumænien og Tyrkiet, blev efter en velkomstceremoni introduceret til skolelivet på KHS samt det danske uddannelsessystem. Herefter gik turen til Køge Handelsskoles GREAT”projektsamarbejdspartner, Center for Dansk og Integration, (CDI), hvor de fik et indblik i uddannelsesprocesen på sprogskolen, hvor flygtninge lærer dansk.

Anne Kirstine Nøhr, centerleder, fremførte en præsentation om CDI og integration af flygtninge i Køge og projektpartnerene stiftede bekendtskab med Integrationsafdelingen i Køge Kommune - noget de satte stor pris på.

Herefter gik turen til officielt besøg på Rådhuset i Køge, hvor GREAT projektdeltagerne havde et møde med borgmester Marie Stærke, der fortalte om Køge kommunes tilbud til flygtninge. Projektdeltagerne delte omvendt deres indtryk af Danmark og Køge.

" Vores "short-term joint staff training event” var ekstremt givtigt for alle parter. Nu glæder vi os til at udkomme med bogen om flygtninges historier," fortæller Irina Grauengaard, koordinator på projektet.

Læs også...