Stolt første EUD elev

Nye handelselever på vej til at indtage erhvervslivet

Af: Karina Anée Købke

Så sprang handelseleverne fra EUD Business også ud på Køge Handelsskole. Stort tillykke til Malthe Schnipper, der både kan sætte hak ved den lilla hue fra EUD og en drømmelæreplads; efter alle fejringerne starter han i lære hos Carl Ras i Roskilde som handelstrainee.

En lettet, rørt og glad Malthe Schnipper blev mødt af flag, huen og kram fra familie og venner, da han blev færdig med sin EUD Business. Også uddannelseschef Hans Severinsen stod klar til fejring med blomster og bobler, da Malthes stolte mor satte huen på. Det er også Malthes mor, der har inspireret ham til hans uddannelsesvej. Hun er handelskvinde, og det har givet Malthe lysten til at gå samme vej.

”Min fremtidsdrøm er et job, hvor jeg kan arbejde med store tal, udvikle mennesker og hvor salg og handel indgår. Det er dét, der driver mig. Men først glæder jeg mig rigtig meget til min læretid.”

Glæde

Malthe er en ambitiøs ung mand. Han afslutter EUD Business på Køge Handelsskole som 17-årig og er færdiguddannet handelsassistent som 19-årig.

”Jeg har nogle klare mål i livet og ville gerne rigtig i gang med ’det virkelige liv’ med det samme. Det passer mig godt at tage en uddannelse og få elevløn samtidig. Det er kun ens egne ambitioner, der sætter grænser og der er seriøst mange muligheder for at læse videre og tage en erhvervsuddannelse som EUD Business i alle mulige retninger,” fortæller Malthe Schnipper.

Uddannelseschef Hans Severinsen og Malthe Schnipper

Året på EUD Business har med Malthes egne ord gjort ham mere voksen. Han er i den grad vokset med udfordringerne:

”Det har været et af de bedste år, fyldt med personlig udvikling. Jeg har udfordret mig selv på en række parametre. Det har også til tider været hårdt. Det er meget lig det, at være på efterskole,” siger Malthe, der afsluttede i faget erhvervsinformatik med et flot resultat.

Nu er Malthe – og de andre handelselever – klar til at indtage erhvervslivet. På Køge Handelsskole er afslutningen på et skoleår en tid fyldt med flag, glæde, stolthed, poppende champagner og en overflod af følelser - lige præcis som det skal være. Stort tillykke, Malthe.

Læs også...