Luna fik studenterhue på af mor

Luna blev årets første student på hele KHS

Af: Karina Anée Købke

Vores allerførste student fra HHX årgang ´24 – og på hele Køge Handelsskole – blev Luna Schwalbe, der sprang ud som student i en solbeskinnet Studentergård, akkompagneret af poppende champagne, viftende flag og familie og venner parat til at ønske tillykke. Også direktør Stig Johansen og uddannelsesrektor Jonas Lindelof stod klar med lykønskninger, blomster og kransekage til årets første student.


Der var tydelig glæde at spore, da Luna Schwalbe som den første fik den - længe ventede - kongeblå hue på hovedet.

"Det er både vildt fedt at være færdig og en smule vemodigt, fordi jeg har fået så mange virkelig gode venner på skolen," fortæller Luna.

Luna blev den første student på hele KHS

Kæmpe fan af tal

Tal og økonomi har altid været noget særligt for Luna Schwalbe, der derfor valgte at tage på handelsgymnasiet efter folkeskolen:

"Jeg kan virkelig godt lide alt, der har med tal, økonomi og regnskaber at gøre. Jeg elsker at gå i skole, og jeg går efter at blive revisor og sidenhen lande et job som økonomichef. Og så er det, vi lærer her på skolen, jo samtidig også noget, man kan bruge direkte i hverdagen."

Fra venstre: Stig Johansen, Luna Schwalbe og Jonas Lindelof

Luna fortæller, at hun har været virkelig, virkelig glad for sin gymnasietid.

 "Man er sammen med så mange jævnaldrende, og sammenholdet i klassen og på tværs af de andre klasser har givet mig mange nye venner og et kæmpe netværk. Selvom det lyder meget basic, så er det klart det sociale, jeg vil tænke mest tilbage på og mindes. Jeg har mødt så mange nye sjove mennesker og lærerne gør virkelig meget for at skabe et godt socialt miljø - og det synes jeg også er en vigtig del af dét, at gå i gymnasiet."

Studentergården - før den blev helt fyldt

Nye fag giver en ny chance for at få bedre karakterer

Luna mener, at et sceneskift med nye fag kan gøre en forskel:
"I folkeskolen var der fag, der ikke interesserede mig - de fag, jeg fik herude, var meget mere relevante, og jeg har kunnet se en mening med det, jeg lærte. Jeg tror også, det er derfor, jeg har fået så gode karakterer her på HHX; uden interessen for fagene er det svært," slutter Luna, inden hun igen vender retur til den særlige stemning, der hersker i Studentergården på Køge Handelsskole i disse dage.

Lykkeønskninger
Traditionen tro blev der skrevet i huen

Læs også...