Kristian fik uddannelsesaftale i hus med Aktiv Fritid

Af: Karina Anée Købke

Virksomhederne i Køge er allerede begyndt at finde deres kommende elever. Kristian fra EUX Business på Køge Handelsskole er en af de elever, der har indgået en uddannelsesaftale; til sommer begynder han hos Aktiv Fritid, der hvert år tager elever. ”Det handler om at give noget igen, men også om, at vi alle har et ansvar for at udvikle gode folk,” siger Jesper Ladegaard Nielsen, indehaver af Aktiv Fritid.

”Jeg glæder mig til at komme rigtig i gang med voksenlivet, og arbejde med noget, jeg brænder for. Jeg elsker at sælge; at give god service og gøre andre mennesker glade. Det økonomiske indblik og arbejdet med hvor meget man skal indkøbe og sælge synes jeg er spændende. At vejlede kunder bedst muligt, så de får det, de har brug for – og omvendt at skabe fortjeneste til butikken ved et salg. Det er dét, der driver mig. Og jeg er meget glad for den tillid, Jesper viser mig”, siger Kristian Skopljak, der starter i lære efter han har færdiggjort sin eksemen på detaillinjen på Køge Handelsskole – og så er det en ekstra bonus, at Kristian kommer til at sælge fiskeudstyr, for han kommer fra en generation af fiskere:

”I lige linje fra min oldefar har alle i min familie altid fisket,” fortæller Kristian med et smil.

Stolthed

Jesper Ladegaard Nielsen er tydeligvis stolt af sin elev.  Kristian startede med et fritidsjob i Aktiv Fritid, men Jesper kunne hurtigt se, at her var et menneske, der brændte for det.

”Det er fedt at se og mærke, at Kristian har så meget gå-på-mod og at han flytter sig så hurtigt. Kristian vil få en del ansvar med det samme, han har et stort potentiale. Og så er det også en god forretning for Aktiv Fritid.”

Jesper er meget taknemmelig for sin egen rejse, og han husker, hvor meget det betød, at nogen troede på ham. Det tændte en ild i ham, og siden han sammen med Michael Seidenfaden startede Aktiv Fritid i 1998 har han selv taget elever ind hvert år. Og det betyder alverden, både for eleverne og for vores samfund:

”Det handler for mig om at give noget igen. Der mangler gode folk, og vi har som virksomhedsejere alle et ansvar for at være med til at skabe nogen. Der er selvfølgelig et arbejde i at lære folk op i begyndelsen, men der er langt flere fordele. Det er min erfaring, at eleverne rykker sig lynhurtigt, hvis du viser dem tillid. Og så kan du forme dem, så de bliver en del af forretningen. Det giver mening menneskeligt, men det giver også mening forretningsmæssigt,” fastslår Jesper Ladegaard Nielsen og tilføjer:

Jesper Ladegaard Nielsen

”Så meget kræver det altså ikke at tage en elev”, siger Jesper og påpeger, at praktik er en god mulighed for at se hinanden an. Man mærker hurtigt, om det er det rette, for begge parter.

Unge, dygtige mennesker på vej

Lærepladskonsulenten hos Køge Handelsskole har et stærkt samarbejde med de lokale virksomheder i Køge. Hun hjælper med at bygge bro mellem virksomheder og eleverne fra linjerne kontor, finans, handel, detail og event:

”Jeg er glad for, at så mange at vores lokale virksomheder tager ansvar og kan se lyset i, at hjælpe de dygtige unge mennesker godt videre”.

Læs også...