Køge Handelsskole nomineret til EITA-pris

Af: Karina Anée Købke

Køge Handelsskole er blevet nomineret til den eftertragtede European Innovative Teaching Award (EITA) for Erasmus+ projektet "inteGREATing stories" – et initiativ, der belyser de udfordringer, som flygtninge står overfor. Projektet har resulteret i en lærebog om flygtninge, skrevet og fortalt af elever på HHX og gymnasier fra partnerlandene.

”På Køge Handelsskole arbejder vores internationale afdeling hver dag for, at vores elever og lærere kan rejse ud i verden og vende berigede hjem med nye perspektiver, indtryk og idéer. Vi er derfor både glade og stolte over igen at blive nomineret til EITAs pris for bedste projekt,” fortæller Stig Johansen, direktør på Køge Handelsskole, efter nomineringen til den prestigefyldte pris.

Et udsnit af de elever, der har været med i projektet
Et udsnit af de elever, der har været med i projektet

Erasmus+ projektet handler om social integration af flygtninge og har kulmineret i en lærebog, der har til formål at gøre opmærksom på de udfordringer, flygtninge står overfor, samt at opfordre til accept af forskelligheder.

Irina Grauengaard, koordinator på projektet, er glad for, at projektet "inteGREATing Stories" har fået den anerkendelse.

”Det er elever fra HHX og partnerlandenes skoler, der har interviewet flygtningebørn i hele EU, skrevet deres historier ned og illustreret dem – og det har virkelig givet eleverne en særlig indsigt og forståelse. Den forståelse håber vi at videregive med bogen, eleverne kreerede,” fortæller Irina Grauengaard.

Eleverne arbejder på bogen om flygtninge

Et udvidet view på verden i fokus på KHS
På KHS prioriterer man et internationalt udsyn på alle uddannelser. Køge Handelsskole har været Erasmus+ akkrediteret skole siden 2015.

”I år sender vi over 170 elever på kombineret sprogskole og praktikophold i henholdsvis Frankrig, Tyskland, Østrig og Spanien. Det gør vi, fordi vi kan se, det udvikler dem både menneskeligt og fagligt," fortæller Finn Arvid Olsson fra Køge Handelsskoles internationale afdeling.

Stig Johansen understreger også vigtigheden af at bevæge sig uden for det kendte og trygge for at udvide horisonter.

”Jeg er stolt over, at vores skole igen sættes på landkortet for vores internationale engagement i uddannelserne med Erasmus+,” siger Stig Johansen og understreger, at KHS er glad for nomineringen og fortsat vil skabe og deltage i projekter, der beriger elevernes og lærernes faglighed, kulturforståelse og perspektiver på verden.

Erasmus+ GREAT-projektet blev gennemført i samarbejde med 'Center for Dansk og Integration' og projektpartnere fra Italien, Portugal, Tyrkiet og Rumænien.

Læs også...