Køge Handelsskole bliver verdensmålscertificeret

Af: Karina Anée Købke

Verdensmålene har længe været på skoleskemaet, og Køge Handelsskole arbejder målrettet på at blive en mere bæredygtig skole. Derfor er skolen nu blevet verdensmålscertificeret 2030 SKOLE - som den eneste handelsskole i Danmark.

Fornem certificering til KHS

På Køge Handelsskole har verdensmålene en central plads, både i undervisningen og måden at drive skole på. Det har - foruden en naturlig medtænkning af bæredygtighed og klima i undervisningen - blandt andet resulteret i en total gennemgang af skolens energi- og varmeforbrug. Et øget fokus på sunde unge og en lang række særlige undervisningsforløb ift.  affald, genbrug, grønt og bæredygtigt byggeri samt en masse grønne projekter med EU-partnere.

”Jeg er både glad og stolt over anerkendelsen af vores bæredygtighedsindsats og selvfølgelig også over, at Køge Handelsskole er den første verdensmålscertificeret 2030 SKOLE,” siger Stig Johansen, direktør på Køge Handelsskole.

Bæredygtighed som dannelsesbegreb
Særligt vigtigt for skolen er bæredygtighed som dannelsesbegreb:

”Foruden almen og digital dannelse er det vigtigt for os, at give alle elever bæredygtig dannelse,” fastslår Stig Johansen.

Derfor inddrages skolens elever også i en masse grønne projekter med skolens EU-partnere og i forhold til at komme på idéer og udviklingstiltag til både Køge Handelsskole og grønne virksomhedsprojekter.

Borgmester Marie Stærke med til fejring
Skolen fejrer officielt certificeringen med en happening den 10. maj, hvor borgmester Marie Stærke og direktør Stig Johansen markerer certificeringen ved at hænge det håndsnittede træskilt, der fulgte med titlen, op som vidnesbyrd.

Selvom Køge Handelsskole nu har opnået certificering, stopper arbejdet slet ikke her.

”På skolen har vi selvfølgelig fortsat ambitioner om at udvikle nye tiltag og nye grønne samarbejder. Lige nu er den strøm, vi ikke selv producerer, grøn, men vi arbejder henimod at blive energi-selvforsynende. Vi vil også inddrage klasser på alle niveauer i at udvikle nye bæredygtige og grønne tiltag, ligesom vi insisterer på at være en del af debatten om fremtidens grønne, merkantile uddannelser,” siger Stig Johansen.

Klædt på til en bæredygtig fremtid
2030 SKOLER er et certificeringsprogram og et netværk af danske uddannelsesinstitutioner, som har forpligtet sig til at arbejde strategisk og ambitiøst med at lade verdensmålene blive del af skolens undervisning, drift og virke. Det er den almennyttige organisation Chora 2030, som står bag programmet, som har til formål at sikre, at danske børn og unge klædes bedst muligt på til en bæredygtig fremtid.

Kontakt

Ønskes yderligere informationer kan direktør Stig Johansen kontaktes på tlf. 2145 3752, shj@khs.dk. Klik her for mere information om verdensmålscertificeringen 2030 SKOLER.

Læs også...