Josephine blev årets første handelselev fra EUD Business

Af: Karina Anée Købke

Josephine Valija Ulrich blev den første handelselev fra EUD Business på Køge Handelsskole. Nu venter læreplads i Synoptik i Århus, og sidenhen er Josephines drøm at blive politibetjent eller starte sin egen butik. Mulighederne er mange.

En glad handelselev

Josephines familie og venner tog imod, da hun kom fra det grønne bord og ud i Køge Handelsskoles studentergård for at blive fejret. Josephine blev den første handelselev, der ’sprang ud’ fra EUD Business.

Efter at have fået den lilla hue på, blev der ønsket behørigt stort tillykke, også af skolens direktør, Stig Johansen, samt uddannelseschef Hans Severinsen, der kom med blomster til årets første EUD-student.

Fra venstre; direktør Stig Johansen, Josephine, uddannelseschef Hans Severinsen

Nu venter en flytning fra Køge til Århus, hvor Josephine har fået læreplads i Synoptik:

 ”Jeg flytter til Århus med min kæreste og starter i lære i Synoptik, hvor jeg blandt andet skal hjælpe til i forbindelse med synsprøver og med at finde det rigtige brillematch til folk,” fortæller den glade handelselev.

Herefter er Josephines fremtidsdrøm at blive politibetjent eller starte egen butik. Mulighederne er mange med en EUD Business. Hun har eventyr i blodet og kan godt lide, at EUD Business kun er 1 år på skolebænken og 2 år i lære – så hun har mulighed for at prøve en masse ting af.

 Derfor valgte Josephine også at starte direkte på uddannelsen efter grundskolen - selvom hun ikke kendte andre, der gik den vej. Og det har hun ikke fortrudt et sekund: 

”Der er bare rigtig mange muligheder for at forme din egen karrierevej efter EUD Business, og det tiltaler mig. Jeg har også fået en masse nye venner, da vi har haft et rigtig stærkt sammenhold i klassen; måske fordi skolen gjorde så meget ud af introtiden. Og så har det været særligt fedt, at vi har haft så mange nye fag, for det var jo nyt for os alle sammen, og det gjorde det nemmere at bede om hjælp,” fortæller Josephine, der blev mødt af kram og lykønskninger, da hun kunne sætte tjek ved et flot resultat på EUD Business inden nye eventyr venter.

Festlig stemning i gårdhaven

Læs også...