#EUD Business

"Jeg kunne ikke sidde stille i folkeskolen"

Glad for EUD Business

Af: Karina Anée Købke

Jacob Henriksen fandt sin uddannelsesvej, da han i 10. klasse skulle lave en opgave om sit næste skridt i livet. Her fandt han ud af, at EUD Business uddannelsen var den hurtigste vej ud på arbejdsmarkedet, og videre til drømmen om at arbejde i tøjbranchen.

”Jeg fandt ud af, hvad jeg ville efter 10. klasse, da vi skulle lave en opgave om vores vej videre. Jeg har altid haft en interesse for tøj, og gik derfor hen til tøjbutikken Niels Ove i Solrød Centret, og lavede interviews med de ansatte om hvordan det var at arbejde i en tøjbutik. Her blev jeg bekræftet i at vejen videre gik gennem EUD Business, så jeg kunne komme hurtigt ud og gøre det jeg godt kan lide – at arbejde med tøj,” siger Jacob Henriksen, der i dag arbejder i en tøjbutik, og ikke har fortrudt sit valg af uddannelse efter folkeskolen.

Nemt at træde ind på Køge Handelsskole
Jacob har aldrig været glad for at sidde stille i skolen, og kom på specialskole i folkeskoletiden. Han havde dog ikke svært ved at starte samt gå på EUD Business på Køge Handelsskole.

”Som barn var jeg ret introvert, men det var bare så nemt at træde ind på Køge Handelsskole og være blandt andre mennesker. Alle kommer bare ind første skoledag, og er åben og begynder at snakke med alle. Vi kom alle af samme årsag - for at få en uddannelse. Vi havde en rigtig god klasse, hvor alle kunne tale sammen og hygge. Undervisningen var ikke bare at sidde og lytte, vi fik lov til at gå ud i gruppen og lave opgaverne sammen. Jeg blev fx overrasket over at lære, hvor mange ting, der skal stemme overens, hvis man skal have en virksomhed til at fungere,” fortæller Jacob Henriksen.

Jacob foran den tøjbutik hvor han er elev.

Udviklede sig på EUD Business
Jacob udviklede sig meget i skoletiden på Køge Handelsskole, og var også med til at fortælle 7, 8 og 9. klasserne om skolen og det at gå på EUD Business, når de kom på besøg til den årlige brobygning. Drømmen om at arbejde i tøjbranchen blev afprøvet under en Erasmus+ støttet tur til Malaga, hvor eleverne arbejdede:

”Jeg husker især turen til Malta, hvor vi fik tilbudt at komme med og prøve at arbejde i tre uger. Det var en super mulighed for at afprøve at arbejde i en tøjbutik, og der mærkede jeg virkelig, at jeg havde valgt rigtigt. Jeg var og er rigtig glad for at tale med folk, der kommer ind i butikken – ikke kun om tøj, men om alt muligt – en god kundeoplevelse er med til at gøre hverdagen bedre for både mig selv og kunden,” siger Jacob.

Drøm om at starte egen tøjbutik på nettet
Han afsluttede EUD uddannelsen som udlært i tøjbutikken Niels Ove i Solrød Centret, og skiftede senere til endnu et job i tøjbranchen hos Din Tøjmand i Køge, hvor han arbejder i dag.

”Jeg har en lille drøm om at få min egen tøjbutik. Mange af de opgaver vi lavede på EUD Business var, at vi enten skulle prøve at starte en virksomhed op på nettet som webshop, så det har jeg lyst til at prøve at føre det ud i verden – især med tøj, som jeg selv har været med til at producere,” slutter Jacob.

Læs også...