Grundskoleelever udforsker karrieremuligheder inden for business-sektoren

Af: Karina Anée Købke

Hvilke jobs gemmer der sig egentlig bag business-uddannelserne? Og hvilke karrieremuligheder har man med en business-uddannelse i bagagen? Dét vil projektet ’Business’ gøre grundskoleeleverne i Køge og Stevns opmærksomme på. Køge Handelsskole åbnede derfor dørene for grundskoleelever og deres forældre til en aften med indblik i business-uddannelser og praktiske karrieremuligheder.

27 grundskoleelever og deres forældre besøgte Køge Handelsskole til ’Projekt business’. UUV i Køge havde inviteret elever fra 8., 9. og 10. klassetrin til at udforske de mange muligheder, der knytter sig til en erhvervsuddannelse inden for business-sektoren. Dagen var således dedikeret til at oplyse og inspirere til de karrieremuligheder, der udspringer af en erhvervsuddannelse inden for business-sektoren.

De unge og deres forældre mødte op på Køge Handelsskole, hvor de blev præsenteret for businessuddannelserne EUD Business og EUX Business og de karriereveje uddannelsesretningerne herunder kan føre til.

Eleverne blev herefter introduceret til erhvervslivets virkelige verden gennem spændende virksomhedspræsentationer fra virksomhederne Føtex, Køge Handelsskole og Holship. Disse præsentationer gjorde det klart, at businessuddannelserne er et springbræt til utrolige mange karriereveje. Fremtidsmuligheder med en masse praktik, personlig udvikling og mangeartede jobs.

Nu - og frem til december – skal eleverne i praktik i 3 dage i virksomheder, der alle har et businessorienteret fokus inden for handel, event, eller kontor eller detail.

"Projekt Business sætter fokus på ungdomsuddannelser, som ofte overses og mangler elever. Det er essentielt at engagere de unge tidligt og vise dem de forskellige muligheder inden for business-området. For os var det en succes, da det har været frivilligt, om eleverne på skolerne i Køge har ville deltage. Og så var det et godt springbræt til den vigtige uddannelsessnak," forklarer Nanna, Pawel og Henriette fra UUV.

Unge blev inspireret til business-uddannelserne

Formålet var at inspirere og informere elever fra 8., 9. og 10. klasse om de spændende karrieremuligheder, som en uddannelse inden for business-sektoren kan tilbyde.

”Eleverne har fået en dybere indsigt i, hvad en business-uddannelse kan føre til. Arrangementet tilbød en unik mulighed for eleverne ift. at få en forståelse for både uddannelsesmuligheder og erhvervslivet, og de mange karrieremuligheder en business-uddannelse kan føre til. Vi sætter stor pris på UUV Køges fokus på Business-uddannelserne, da branchen har et presserende behov for disse unge talenter," siger Peernille Buus, lærepladskoordinator på Køge Handelsskole, der til arrangementet fortalte om alle mulighederne for lærepladser indenfor detail, kontor, event og handel.

Nu - og frem til december – skal eleverne i praktik i 3-5 dage i virksomheder, der alle har et businessorienteret fokus inden for handel, event, eller kontor eller detail.

Læs også...