Godt nyt til kommende elever på Handelsgymnasiet HHX

Af: Karina Anée Købke

Vi har nu udsigt til at kunne optage næsten alle de elever, der har ønsket at starte på Køge Handelsgymnasium som deres førsteprioritet. Det sker efter at Børne- og Undervisningsministeriet har forhøjet det tidligere udmeldte kapacitetsloft.

Rekordmange unge vil gerne starte på Køge Handelsskoles Handelsgymnasium til august. Men på grund af de nye regler om elevfordeling stod skolen overfor at måtte afvise en masse ansøgere.

390 elever bliver optaget
Mandag den 15. maj modtog Køge Handelsskole en ny ministeriel udmelding om at kapacitetsloftet er hævet fra det tidligere udmeldte på 330 til 390. Så nu er der heldigvis udsigt til, at skolen kan byde velkommen til stort set alle de elever, der har ønsket Handelsgymnasiet HHX som førsteprioritet.

”Vi er meget tilfredse med, at vi nu kan sige velkommen til 60 elever mere, end vi ellers havde udsigt til. Det betyder, at vi kan tage godt imod langt de fleste ansøgere, og det er jeg selvsagt usigeligt glad for. Både på vegne af de unge mennesker og skolen,” siger direktør Stig Johansen og tilføjer, at han er glad for den stigende interesse for Køge Handelsskole.

Det forhøjede elevloft betyder, at 390 elever bliver optaget på Handelsgymnasiet HHX med skolestart 9. august. Sidste år optog skolen 370 nye elever.

”Skolen kommer derfor til at oprette en ekstra klasse, men vores fysiske rammer kan fint rumme det øgende antal elever,” fastslår Stig Johansen.

Alle ansøgere vil primo juni få besked om hvorvidt de er blevet optaget.

Enkelte ledige pladser på EUX Business
Hvis man mod forventning ikke bliver optaget på HHX, så er en anden mulighed vores erhvervsfaglige studentereksamen EUX Business. EUX-uddannelsen er ikke underlagt kapacitetsloftet, og der er stadig ledige pladser. 

Læs også...