Fransk inspiration

Af: Karina Anée Købke

Siden 22. oktober har Køge Handelsskoles dagligdag været beriget af kulturmødet med Lou Payre, en fransk udvekslingsstudent på Erasmusophold. Lou har med sin deltagelse som hjælpelærer og tutor i franskundervisningen indført nye, kulturelle perspektiver for skolens elever.

Internationalt udsyn og kulturudveksling vægtes højt på Køge Handelsskole, hvor over 150 elever årligt sendes på Erasmus+ ophold i Europa. Blandt destinationerne er Lous hjemby, den maleriske by Perpignan. Lou skal være udvekslingsstudent på KHS i to måneder og har allerede været en katalysator for sproglig udvikling. Dette har styrket både Lous og skolens ansattes samt elevers engelsk- og franskkundskaber.

”Jeg skal arbejde på fire forskellige afdelinger på Køge Handelsskole, og det har været både lærerigt og udviklende. Det er især spændende at undervise og fortælle om kulturen i Frankrig til eleverne på skolen. Det har altid en betydning, når mennesker mødes, og vi lærer af hinanden.”

Lou

Sproguge og kulturelle indsigter
Under sit ophold har Lou ikke blot været hjælpelærer og tutor i franskundervisningen, men har også stået for en sproguge på skolen. Sprogugen repræsenterer de forskellige sprog, som undervises på KHS - fransk, tysk, engelsk, kinesisk og spansk - og det har styrket den interkulturelle forståelse på skolen, mener Tina Biil Eriksen, international koordinator på Køge Handelsskole:

”At rejse ud giver uvurderlig indsigt og åbner for nye perspektiver. Lous ophold har været berigende for hele skolen og har givet vores elever en unik indsigt i den franske kultur. Det er dét, Erasmus+ kan, og det er en værdifuld oplevelse for hele Køge Handelsskole.”

Forspring
Lou er glad for at opleve den danske kultur og arbejdskultur og mener selv, at det giver hende et stort forspring, når hun vender tilbage til studierne i Frankrig.

”At arbejde i et fremmed land har været en fantastisk oplevelse, som jeg ikke ville være foruden. Danmark og Sydfrankrig er meget forskellige; Køge er en utrolig hyggelig by, og danskerne er utrolig venlige og imødekommende. Og så er jeg vild med, at danskerne gør så meget ud af julen,” fortæller Lou og fortsætter:

”Det har givet mig mulighed for at opleve dansk kultur, og det har helt sikkert rykket mine personlige og faglige grænser. Jeg har været utrolig glad for at være en del af livet på Køge Handelsskole.”

Lou forbereder sproguge

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.