Projekt: Veje til grønne vandreruter og oplevelser i Køge

Af: Karina Anée Købke

Snart kan du ”opdage” grønne vandreruter i Køge by og omegn. Køge Handelsskole koordinerer projektet "Green Urban Path", der sætter fokus på vandreruter i bynære og urbane miljøer, hvor der blandt andet vil være fokus på bæredygtige oplevelser.

I tæt samarbejde med fire andre internationale partnere arbejder skolen intenst på udviklingen af en innovativ app, der vil guide folk til at udforske grønne vandrestier og bæredygtige oplevelser i og omkring Køge.

I Erasmus+ projektet "Green Urban Paths" skal hvert land udarbejde en guidebog som App, der kommer til at guide til grønne bymiljøer, naturområder og forskellige bæredygtige oplevelser og trends i urbane miljøer – alt dét, man ikke normalt finder i turistguides. Det seneste transnationale projektmøde fandt sted i Potenza, Italien, og blev afholdt med idéudvekslinger og produktive diskussioner hos projektets italienske partner ’Youth Europe Service’.

”Dagsordenen for projektmødet omfattede et bredt spektrum af aktiviteter og det var et travlt og produktivt arbejde for vores projektteam. Køge Handelsskoles repræsentanter, Katja Nordstrand Lorentzen og Finn Arvid Olson, viste grønne stier og nøje udvalgte vandreruter, der går fra Køge by. Projektpartnere fra Cypern, Spanien og Tyskland delte også deres udformning af grønne veje og forskellige vandreruter, der skal realiseres i hver bys valgte områder,” fortæller projektkoordinator Irina Grauengaard.

Bæredygtighed et vægtigt parameter på KHS
For Køge Handelsskole er bæredygtighed et vægtigt parameter, derfor har skolen også valgt at deltage i, at sætte fokus på Køges grønne områder og vandreruter samt urbane og bæredygtige muligheder i projektet.

Vi håber med "Green Urban Path" at bane vejen for at flere kommer ud i det grønne og også ser hvilke bæredygtige aktiviteter og muligheder byen byder på, som kan glæde og berige både lokalbefolkningen og besøgende,” siger Katja Nordstrand Lorentzen.

Læs også...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Når du modtager nyt fra os, vil det være fyldt med gode tips og information om vores forskellige uddannelser.