Festlig indvielse af ny afdeling på Stevns

Af: Karina Anée Købke

Køge Handelsskoles nye filial blev officielt indviet med manér. Den røde snor blev behørigt klippet over, da der blev holdt en festlig åbningsreception til markering af Køge Handelsskoles nyetablerede afdeling i Store Heddinge.
Borgmester Henning Urban Dam Nielsen og økonomichef Ulla Dalgaard klippede snoren i fælllesskab.

Da skolens direktør Stig Johansen desværre var syg, var det økonomichef på Køge Handelsskole, Ulla Dalgaard, det startede fejringen med at byde varmt velkommen til de mange fremmødte, og sendte en stor tak for opbakningen i opstartsfasen til Stevns Kommune.

”Det er vigtigt for os at være lokalt forankret, og at muliggøre at mennesker bliver uddannede tæt på, hvor de bor. Derfor er det her projekt blevet søsat,” sagde Ulla Dalgaard, inden hun afslutningsvist fastslog, at Køge Handelsskole glæder sig over at være en del af dagligdagen og lokalmiljøet på Stevns.

Opgradering af kommunens uddannelsesmuligheder

Inden snoren blev klippet, løftede både borgmester og økonomichef - på vegne af direktøren - sløret for, hvilke muligheder og perspektiver, de så i det nye tiltag.

”Åbningen i dag betyder rigtig meget. Mit håb er, at det her tilbud kan gøre det mere attraktivt at uddanne sig på Stevns,” lød ordene fra borgmester Henning Urban Dam Nielsen.
Der var mange fremmødte til åbningsreceptionen.

Tillykke til ungdommen på Stevns

Borgmesteren udtrykte, at uddannelse er hjørnestenen i voksenlivet.

”Derfor er det også en pligt for os som kommune og jer som uddannelsesinstitution, at skabe de bedste rammer for, at alle kan komme godt afsted i uddannelseslivet. Med åbningen i dag tager vi et lille skridt i den rigtige retning. Jeg vil ønske stort tillykke til Køge Handelsskole, til Stevns kommune - men mest af alt til alle de unge og voksne på Stevns, der nu får et lokalt uddannelsestilbud. Jeg tror på, at det bliver en kæmpe succes og ikke mindst, at det kan vokse sig til at blive noget endnu større,” sluttede Borgmester Henning Urban Dam Nielsen.

Forrygende start

Åbningen på Algade 36 blev fejret med fyldte croissanter samt hjemmebagt kransekage. I første omgang har afdelingen siden 2. maj været åbent for ordblindeundervisning og forberedende voksenundervisning (FVU).

Mette Koch er daglige leder i Køge Handelsskoles afdeling på Stevns - her fotograferet i den hyggelige gårdhave, der hører til lokationen.

Næste skridt bliver at organisere AMU-kurser lokalt.

”Vi har fået en forrygende start her på Stevns, men jeg tror, at vi får endnu flere tilmeldinger, når Køge Handelsskoles navn er slået helt fast på adressen,” siger Mette Koch, der er daglig leder i filialen på Stevns. Derudover er der syv engagerede undervisere tilknyttet.

En sød lille historie: En af gæsterne, 77-årige Marianne Petersen, har gået på Store Heddinge Handelsskole, som fusionerede med Køge Handelsskole i 1965.

Læs også...