Festlig fejring af verdensmålcertificeringen

Af: Karina Anée Købke

Den 10. maj var en særlig stor dag på Køge Handelsskole. Der fejrede vi officielt, at skolen nu er verdensmålcertificeret 2030 SKOLE. Borgmester Marie Stærke kom forbi Køge Handelsskole for at overrække det synlige bevis på skolens arbejde med verdensmål og bæredygtighed.

Det var en stolt direktør, der af borgmester Marie Stærke fik overrakt blanketten som anerkendelse af det store arbejde, der over hele linjen bliver lagt i, at give verdensmål, bæredygtighed og klimaudfordringer en super central plads - både i skolens undervisning og måden KHS driver skole på.

"Den måde, vi klæder vores elever bæredygtigt på, har allerede – og vil også i fremtiden – få betydning, når de skal ud at agere i samfundet og erhvervslivet efter KHS. De kommer videre ud i verden med bæredygtig dannelse i rygsækken. Vi kan - og vi skal - alle bidrage med den dråbe, der som ringe i vandet skaber forandringer i verden. Den forandring starter her på KHS," sagde direktør Stig Johansen.

Herefter gav direktøren ordet til borgmester Marie Stærke, der overrakte det synlige bevis på certificeringen.

"Tillykke til jer alle med jeres store og vedvarende indsats, der har betydet, at I nu på KHS er Danmarks første certificerede 2030 verdensmålsskole - det er sejt. I har taget stilling til, at bæredygtighed er vigtig, og I har taget en seriøs beslutning om, at arbejde målrettet med verdensmålene, og dermed en beslutning, der har betydning for hele kloden - som vi har til låns. Vi kan nu stolt sige, at Køge er en uddannelsesby med en fantastisk sej og visionær handelsskole, som går forrest og viser vejen til verdensmålene,” lød ordene fra Marie Stærke inden plaketten fik hæderspladsen ved skolens hovedindgang.

Festlig fejring af certificeringen

Betydningsfuld anerkendelse

På Køge Handelsskole har verdensmålene længe haft en central plads, både i undervisningen og måden at drive skole på. Særligt vigtigt for skolen er bæredygtighed som dannelsesbegreb:

”Foruden almen og digital dannelse er det vigtigt for os, at give alle elever bæredygtig dannels. Jeg er både glad og stolt over anerkendelsen af vores bæredygtighedsindsats. Men selvfølgelig også over, at Køge Handelsskole er den første verdensmålscertificeret 2030 SKOLE,” slutter Stig Johansen

Klædt på til en bæredygtig fremtid
2030 SKOLER er et certificeringsprogram og et netværk af danske uddannelsesinstitutioner, som har forpligtet sig til at arbejde strategisk og ambitiøst med at lade verdensmålene blive del af skolens undervisning, drift og virke. Det er den almennyttige organisation Chora 2030, som står bag programmet, som har til formål at sikre, at danske børn og unge klædes bedst muligt på til en bæredygtig fremtid.

Læs også...