Erasmus+ holdet der var i Litauen, for at udforske bæredygtighed på tværs af landegrænser

Bæredygtighed på tværs af landegrænser

Elever fra EUD Business og EUX Business på Køge Handelsskole er netop vendt hjem fra et Erasmus+ projekt i Litauen, der udforskede bæredygtighed på tværs af landegrænser. Dette projekt, der involverede elever og undervisere fra Danmark, Grækenland, Litauen og Spanien, gav deltagerne mulighed for at lære om bæredygtighed i andre lande - samt dykke ned i forskellige kulturer

Af: Karina Anée Købke

Elever fra EUD Business og EUX Business på Køge Handelsskole er netop vendt hjem fra et Erasmus+ projekt i Litauen, der udforskede bæredygtighed på tværs af landegrænser. Dette projekt, der involverede elever og undervisere fra Danmark, Grækenland, Litauen og Spanien, gav deltagerne mulighed for at lære om bæredygtighed i andre lande - samt dykke ned i forskellige kulturer.

Projektet "Act Local, Think Global (ATGAL)" kulminerede i et møde i Litauen, hvor deltagerne opsummerede tre års samarbejde og delte deres erfaringer. Eleverne deltog i en række aktiviteter, herunder sprogundervisning, praktiske workshops og besøg på virksomheder, der fokuserer på vandforsyning og affaldshåndtering med en særlig vægt på genbrug.

Under deres tid i Litauen fik eleverne også mulighed for at opleve landets kultur, historie og traditioner gennem udendørs læringsaktiviteter og kulturelle ture til forskellige steder, herunder Siauliai, Korshøjen, Vilnius, Trakai, Kleboniskes og Burbiskis herregård.

"Elever og lærere fra alle partnerlande tilbragte en lærerig uge sammen, hvor de udvekslede oplevelser og styrkede deres interkulturelle bevidsthed. Projektet har været en succes, og alle mål og opgaver blev opfyldt med succes," fortæller projektkoordinator Irina Graurengaard.

Dette projekt har ikke kun givet eleverne mulighed for at udforske og forstå bæredygtighed på en global skala, men det har også skabt en platform for fremtidige samarbejder og interkulturel forståelse mellem europæiske kulturer.

"Her på Køge Handelsskole er vi stolte over at have repræsenteret Danmark i dette internationale uddannelses- og kulturprojekt, og vi glæder os til at se, hvordan disse erfaringer vil forme vores elevers fremtid og bidrage til en mere global tilgang til deres uddannelse og liv," slutter projektkoordinatoren.

Læs også...