Elever skal arbejde med international affaldssortering
Repræsentanter fra Køge Handelsskole har netop været i Tyrkiet for at kick-starte et internationalt samarbejde, der skal engagere eleverne i at løse miljømæssige udfordringer i undervisningen.
”Vi ønsker at integrere verdensmålene i vores undervisning, og projektet er et skridt på vejen. Eleverne får lov til at bruge deres teoretiske viden ved at komme med bud på, hvordan en lille del af den store klimakrise kan løses ved hjælp af bedre affaldssortering. Vi er med i projektet for at give eleverne et mere internationalt perspektiv på, hvordan vi kan løse miljømæssige udfordringer i samarbejde på tværs af grænser. Det er samtidig med til at øge deres kulturforståelse for de deltagende lande,” fortæller Irina Grauengaard, der er Erasmus+ projektleder på Køge Handelsskole samt koordinator for projektet. Hun var afsted sammen med underviser Mai Louise Kühle Nielsen.
Projektet ’Act Local – Think Global’ er en del af EU-programmet Erasmus+, hvor målet er at skabe øget fokus på affaldssortering, og på hvordan man kan mindske eller eliminere de negative påvirkninger af affald.
På mødet fremlagde de deltagende underviserne fra Litauen, Spanien, Grækenland og Tyrkiet både nationale og lokale politikker om affaldshåndtering samt udvekslede idéer til at engagere eleverne i miljø-arbejdet. Da Tyrkiet var værtsland for mødet, fik deltagerne som en del af programmet, indblik i uddannelsessystemet i Tyrkiet samt arbejdet med at løse miljømæssige udfordringer lokalt på skolerne. Det skete bl.a. ved et besøg hos Emin Cikrikci, District, Director of National Education. Den tyrkiske NGO ’TEMA’, der er den største miljømæssige organisation i Tyrkiet, var desuden inviteret til at fortælle om deres arbejde og erfaringer med en fremme miljøvenlig affaldshåndtering.
“Vi er vendt hjem fra mødet med en masse ny viden, som vi kan bruge i vores videre arbejde med affaldshåndtering, og som vi nu skal videregive til vores elever. Jeg er sikker på, at projektet vil gøre vores elever mere bevidste om deres eget affald i det daglige, og hvordan dét vi hver især gør med vores affald, har stor betydning for vores globale klima,” siger Mai Louise Kühle Nielsen.