Elever giver flygtninge stemmer i ny børnebog

Af: Karina Anée Købke

6 elever fra 2.g på Køge Handelsskole har været i Sardinien for at lægge sidste hånd på et tværnationalt projekt, der sætter fokus på livet som flygtning. Formålet er at skabe en bedre integreret verden.

Center for Dansk og Integration (CDI) og Køge Handelsskole koordinerer Erasmus+ projektet ’InteGREATing stories’, der skal være med til at øge vores forståelse og accept af at skabe en bedre integreret verden.

Elever fra Danmark, Portugal, Rumænien og Tyrkiet har arbejdet sammen om at udarbejde en børnebog, der skal sprede opmærksomhed på de problemer, som flygtninge oplever, når de er tvunget til at forlade deres hjemland.

 ”Inden vi tog afsted til Sardinien, skulle vi deltage i en forberedende aktivitet, hvor vi fik et kursus i programmet ’CorelDRAW’, som var det program vi skulle bruge på Sardinien til at illustrere tegningerne digitalt, som blev tegnet i Portugal. Det var rart at få et underbyggende kursus, så man ikke var på bar bund, når vi skulle i gang med at illustrere. Selve turen til Sardinien var en oplevelsesrig tur med en masse kulturelle oplevelser,” fortæller Sofia Amalie Bisbjerg fra 2b.

Stemmer til flygtninge

Eleverne har tidligere været i Rumænien og Portugal for at skrive historier til bogen ud fra deres interviews med flytgninge. Det endelige produkt, hvilket er en E-bog, blev produceret på det tredje og sidste møde på Sardinien, Olbia. Hele projektet foregik på engelsk.

”Da vi skulle illustrere tegningerne, blev vi delt op i grupper og fik tildelt en historie, og så gik vi bare i gang. Efter dagens hårde arbejde tog alle fra projektet på Pittulongu strand, for at knytte bånd på en lidt anderledes måde ved ”Outdoor Learning Teaching Training Activities”, det var en rigtig god måde at få rystet os sammen på, og vi kom hurtigt tæt ind på hinanden. Vi fik også besøgt borgmesteren I Olbia og var på arkæologisk museum, hvor vi blev bragt på en tur igennem de forskellige tidsaldre som havde indflydelse på det nordøstlige Sardinien,” siger Sofia Amalie Bisbjerg.

Om projektet:

Ligesom navnet indikerer, er det her et ”GREAT” projekt, der sigter efter at bruge styrken ved at skrive historier for at sprede opmærksomhed om de problemer, som påvirker flygtninge og på samme tid opfordre til accept for at kunne opbygge en mere fair og integrerende verden.

Ved at fortælle og ved at man læser om de udfordringer som flygtninge går igennem, når de er tvunget til at forlade deres hjemland, giver vi en stemme til de stille mennesker, vi står op for deres rettigheder, vi kæmper imod fordomme, vi ændrer mentaliteter og vi ophøjer for tolerance.

Copenhagen Cartel underviser elever fra HHX i bæredygtig innovation

En af ’Løvens hule’ virksomhederne, Copenhagen Cartel, besøgte innovations-eleverne på HHX.

Virkeligheden ind i undervisningen

Partnerskab med lokale virksomheder giver en ny dimension til undervisningen på HHX.

Matchmaking mellem elever og virksomheder

Både elever og virksomheder fik gjort sig attraktive overfor hinanden til Job- og karrieredag.

Læs også...