DM i iværksætteri

Af: Karina Anée Købke

Sarah, Amalie B, Josephine, Emilie, Malou og Laura fra 2K var til DM i iværksætteri. Flere af pigerne drømmer om at starte deres egen virksomhed – og her giver Handelsgymnasiet HHX dem virkelig gode kort på hånden.

Disse seje piger fra HHX har i faget innovation startet virksomheden Rush; en leveringstjeneste, der leverer nonfood-varer fra lokale butikker samt større kæder inden for to timer, hvor levering på cykel belønnes. Deres idé førte dem til DM, hvor de sammen med 40 andre finalister fra hele landet dystede i iværksætteri. Pigernes idé opstod for at støtte de lokale butikker i Køge og for at modvirke butiksdød generelt. Både Wolt og Køge Handel har tilkendegivet, at de er interesserede i et potentielt fremtidigt samarbejde.

Pitch foran en fyldt sal

Pigerne fortæller, at det har været en vild rejse - og selvom det ikke blev til en podieplads, så har det været aldeles lærerigt, særligt den sparring, de har fået gennem forløbet, har været guld værd.

“Sparring var en af de fede ting; at vi fik andres øjne på vores idé - og det nogen, der selv er iværksættere. Det er fedt, fordi man kan godt se sig lidt blind på det,” fortæller Josephine og Sarah, to af de i alt seks piger i gruppen.

De fortsætter:

“Vi har fået blod på tanden og vil virkelig gå iværksættervejen. Det er virkelig fedt, at iværksætteri er så stor en del af hverdagen på HHX.”

Erhvervsminister Morten Bødskov åbnede DM med en tale, hvorefter hver gruppe præsenterede deres forretningsidé for dommerpanelet og publikum. Dette blev fulgt op af intense dommerinterviews både ved standene og i lukkede sessioner, inden vinderne blev kåret ved en gallamiddag.

Pigerne fortæller om RUSH foran dommerne

Læs også...