Danmarks næste start up på tegnebrættet

Af: Karina Anée Købke

Den årlige erhvervsfagsmesse for alle vores 1. års EUX’ere bød på et hav af gode forretningsidéer, der i den grad imponerede dommerpanelet.

Messeområdet emmede af koncentration, da 28 grupper præsenterede deres idéer for det uvildige dommerpanel. Med kun fem minutter til at pitche, måtte hver gruppe overbevise dommerne om, at netop deres idé havde størst potentiale.

På EUX Business uddannelsen lærer eleverne om iværksætteri og entreprenørskab, hvilket kulminerer ved erhvervsfagsmessen. Eleverne har arbejdet intensivt med at udvikle og forfine deres idéer siden skoleårets start, og fik nu chancen for at vise deres evner i praksis.

"Eleverne lærer, hvordan man udvikler en idé til en færdig forretningsplan. Siden sommerferien har de i grupper arbejdet med at udvikle deres innovative idéer og gøre dem levedygtige. De lærer at omsætte abstrakte koncepter til virkelighed og skaber dermed en forbindelse mellem teori og praksis," forklarer deres underviser Kasper Worsøe.

For eleverne var det både lærerigt, udfordrende - og en smule grænseoverskridende, idet alle grupper var meget engageret i deres idé og koncept.

Elektronisk brille og batteridrevet madkasse
Efter en intens votering blev dommerne nødt til at kåre to vindere på grund af det høje niveau. ’Vara ApS’, bestående af Victor, Rosa, Alma og Alberte fra 1A, og ’Micro Lunchbox’, med Nikoline, Sofie, Mads og Freja fra 1C, delte førstepladsen. Deres innovative idéer omfattede en elektronisk, justerbar brille med smarte designs og en batteridrevet madkasse, der varmer mad uden behov for mikrobølgeovn, hvilket gør spisepauserne mere bekvemme og sociale.

Et af vinderholdene til erhvervsmessen
Delt 1. plads

Skolens direktør, Stig Johansen, der også sad i dommerpanelet, pointerede også foran forsamlingen, at det bestemt ikke havde været en nem beslutning at kåre erhvervsfagsmessens vindere:

“I har virkelig imponeret os dommere med jeres kreative og gennemtænkte forretningsidéer. Tillykke til alle eleverne med deres fabelagtige præstationer og virkelig interessante idéer.”

Mon der dukker nye start-ups op i den nærmeste fremtid fra Køge Handelsskole? Eleverne har i hvert fald lært, hvordan man tager en god iværksætteridé og gør den til en reel virksomhed. 

Nysgerrig på EUX? Læs mere om uddannelsen.

Læs også...