Bedre forståelse af migration i EU

Af: Karina Anée Købke

Repræsentanter fra Køge Handelsskole har endnu engang været afsted med EU-projektet “Europe for Citizens”, hvor 19 europæiske lande arbejder sammen om at øge forståelsen for Europas arbejde med migration samt udvikle alternative veje til bæredygtige løsninger for alle.

Hans Severinsen, uddannelseschef på EUX & EUD Business og projektkoordinator Irina Grauengaard, repræsenterede i september Danmark, da de deltagende lande mødtes for at samarbejde på tværs af landegrænser med “Styrkelse af et solidarisk Europa i en migrationstid” - et projekt, der løber i perioden 2014-2022.

Deltagerne i programmet "Europe for Citizens” blev budt velkommen af borgmester i Qrendi, Malta, David Schembri, og borgmester i A Laracha, Spanien, Jose Manuel Lopez Varela, og maltesisk parlamentsmedlem, dr. Stefan Zrinzo Azzopardi.

"Emnet for dagsordenen var "Europa, det gamle kontinent, udfordringer og muligheder for migranter, ingen fordomme, ingen stereotyper". Det blev debatteret med integrationsrådgiver på Malta, Alezander Tortell og med Restoring Family Links Officer, Glen Cachia, som præsenterede rapporten “Røde Kors og flygtninge, tjenester og gennemførelse af det statslige program for integration”, fortæller Irina Grauengaard.

Deltagerne var på et officielt besøg i Marsa, hvor de mødtes med borgmester i Marsa, Josef Azzopardi, der varetager udfordringerne med migranter, der bor i samfundet. Deltagerne fik desuden mulighed for at se både det åbne center for migranter og det lukkede center for migranter i Marsa Hal-Far – dog udefra pga. COVID-19.


Besøget gav de deltagende lande en øget forståelse for europæisk statsborgerskab og øget demokratisk deltagelse samt forståelse af EU’s nuværende situation i relation til migrationspolitikker.

Læs også...