Bedre forståelse af Europa part IV

Af: Karina Anée Købke

Repræsentanter fra Køge Handelsskole var med i Kroatien, da 19 europæiske lande for fjerde gang mødtes for at samarbejde om at øge forståelsen for Europas arbejde med migration samt søge alternative veje til bæredygtige løsninger for alle.

Irina Grauengaard og Hans Severinsen

Hans Severinsen, uddannelseschef på EUX & EUD Business, og Irina Grauengaard, Erasmus+ projektleder, repræsenterede i december Danmark og Køge Handelsskole i ”Europe for Citizens” projektet. Her arbejder landende sammen om at styrke demokratiet i EU under overskriften “Styrkelse af et solidarisk Europa i en migrationstid”, projektet løber i perioden 2014-2022.


Det var det fjerde projektmøde mellem de 19 europæiske lande. Det har flyttet nogle bjerge ift. at forstå EU:

”Vi fik en dybere forståelse for den Europæiske Union og borgernes mangfoldighed. Sammen med de øvrige deltagere fik vi øget kendskab til europæisk statsborgerskab samt demokratisk deltagelse, og EU’s nuværende situation i relation til migrationspolitikker,” fortæller Erasmus+ projektleder, Irina Grauengaard.

Ved mødet i Zagreb i Kroatien, blev deltagerne budt velkommen af borgmesteren i Gornja Rijeka, David Fistrovic. Dernæst fortalte den lokale projektkoordinator, Darko Keren, om sociokulturel kontekst i Kroatien, om kroatiske borgeres bekymringer, racisme og fremmedhad samt emigration og immigration. Deltagerne besøgte House of Europe i Kroatien, hvor Ognian Zlatev, lederen af Europa-Kommissionen i Kroatien, fortalte om Kroatien - det yngste EU-medlemsland, om erfaringer i Kroatien og om Europas fremtid.

Turen gik videre til det kroatiske parlament i Gornji Grad, hvor Ivana Perlic Glamocak, seniorrådgiver for Direktoratet for Immigration, Statsborgerskab og Administrative Anliggender, fortalte om tendenserne for emigration og immigration samt problemer og udfordringer i Kroatien.


Hos Lokalbestyrelsen Studenterby (Mjesni odbor Studentski grad) fortalte migranten, Yunus Emrea Ozudogrua, sin livshistorie og vejen til succesfuld integration i det kroatiske samfund.


Læs også...